PSD a anunțat că are de gând să depună un proiect de lege în Parlament care să reglementeze mafia exportului de lemn din țara noastră. Cum de curând internetul s-a umplut de imagini cu tiruri întregi încărcate cu lemn, fotografiate pe DN-uri, Șerban Nicolae a făcut acest anunț în numele grupului PSD pe care îl conduce.

În opinia lui Nicolae, ceilalți nu fac altceva decât jocuri de imagine, în timp ce PSD lucrează pentru bunăstarea pădurilor românești. În respectivul proiect de lege se menționează pedeapsa de până la 10 ani de închisoare pentru oricine face contrabandă cu lemn.

Mă întreb, totuși, unde erau cei de la PSD anul trecut?

PSD: pedepse cu închisoarea de la 5 la 10 ani

”PĂDURILE ROMÂNIEI!

În timp ce alții fac jocuri de imagine, noi acționăm concret pentru apărarea pădurilor României.
Resursa regenerabilă a pădurilor este vitală pentru sănătatea românilor. Valorificarea rațională și legală a lemnului poate deveni o sursă importantă de plusvaloare în economia românească.
Am înregistrat la Senat, în numele grupului PSD, o propunere legislativă care stipulează, între altele:
„Se interzice scoaterea din țară a produselor din masă lemnoasă constând în: buștean, lemn rotund, cherestea și lemn de foc, în scop comercial, până la 31 decembrie 2030.”
„Încălcarea interdicțiilor (…) constituie infracțiunea de contrabandă și se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani și interzicerea unor drepturi.
Tentativa se pedepsește.”
„Bunurile care fac obiectul infracțiunii (…) se confiscă.”, scrie Șerban Nicolae, pe contul său de Facebook.

Citește și: Caramitru Jr., despre contradicțiile politicii românești

#News