Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Va crăpa în altă parte”

Singura soluție pe care o vede, în acest moment, primarul este accesarea de fonduri europene, ceea ce va însemna că, cel puțin în această iarnă, bucureștenii vor continua să dârdâie de frig în apartamente

Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a declarat că are intenția de a accesa fonduri europene pentru rezolvarea problemei căldurii din București. Potrivit acestuia, banii nu ar fi existat în rețelele primăriei, până în acest moment, ceea ce ar fi dus la imposibilitatea de modernizare a ELCEN.

În plus, este de părere Nicușor Dan, fost administrație locală ar fi avut datoria să încerce să remedieze aceste probleme încă de astă vară, actualei administrații fiindu-i acum, pe timp de iarnă, imposibil să facă asta.

Nicușor Dan: „Vrem să modernizăm centralele prin bani europeni”

Așadar, singura soluție pe care o vede, în acest moment, primarul este accesarea de fonduri europene, ceea ce va însemna că, cel puțin în această iarnă, bucureștenii vor continua să dârdâie de frig în apartamente.

„Nu au fost bani pentru rețelele Primăriei. Nici ELCEN nu a putut lua bani pentru a se moderniza. Vrem să modernizăm centralele prin bani europeni. Ce se întâmplă zilele astea?

Singurul indicator la care trebuie să ne uităm e câtă apă trebuie să introducem în rețea. Era 800 de tone pe oră în 2016, sunt aprixiativ 2500 de tone acum. Ce se poate face? Să faci înlocuiri pe rețea de avarie: sunt găuri mari care apar, ceea ce termoenergetica face azi, dar sunt rezolvate probleme pentru o zi sau o săotămână. Va crăpa în altă parte.

Ce trebuia să facă administrația în vară? Să înlocuiască 100 de m și asta s-ar fi simțit. Azi nu putem face asta. De aia era important ca aceste lucrări să fie făcute în această vară.

De ce am avut o problemă în această săptămână? Apa suplimentară introdusă în țeavă a dus la crăparea unei pompe din 1960”, a spus Nicușor Dan.

Citește și: Ministrul Economiei se roagă la Dumnezeu pentru vreme caldă, ca să nu sufere bucureștenii de frig

#News