FOTO facebook

Primăria Capitalei vrea să cumpere 17.000 de teste rapide pentru depistarerea noului coronavirus în rândul angajaților. Testarea va fi făcută de către medicii școlari sub îndrumarea celor de la Spitalul „Victor Babeș”.

Teste rapide sau antigen

Primăria Capitalei, prin Administrația Spitalelor (ASSMB), intenționează să introducă pe ordinea suplimentară a ședinței de consiliu din 10 martie un proiect prin care vrea să achiziționeze 17.000 de teste rapide (antigen). Proiectul se numește „Pentru cei care NU stau acasă”.

Prin achiziționarea acestor teste, primăria vrea să testeze personalul din cadrul companiilor municipale, al serviciilor de utilitate publică, cât și personalul medical din cadrul spitalelor administrate de către aceasta. Finanțarea se va face din bugetul ASSMB prin virarea de credite bancare. În proiectul care urmează să fie adus în fața consilierilor nu a fost menționat prețul de achiziție al celor 17.000 de teste și nici de unde anume vor fi luate acestea.

Testarea va fi făcută de către personalul din cadrul rețelei de medicină școlară sub îndrumarea personalului din cadrul Spitaului „Victor Babeș” aflat în subordinea primăriei.

Citește și Negoiță, călcat în picioare de un partid politic: Gunoi pe persoană fizică

În prezent, OMS nu recomandă utilizarea testelor rapide de detectare a antigenului, deși cercetarea performanței și a utilității lor potențiale de diagnostic este foarte încurajată, scrie G4media.

La șfârșitul lunii trecute, PMB anunțase că intenționează să cumpere 10.000 de teste pentru a-i testa pe bucureșteni cu ajutorul medicilor de la Spitalul „Matei Balș”. Proiectul a murit în fașă din cauza faptului că Ministerul Sănătății nu și-a dat acordul pe motiv că România are deja întârzieri la testare și capacitatea ar fi și mai mult depășită dacă în prelucrarea celor 10.000 de teste s-ar folosi aparatura de la Matei Balș.

Un alt proiect de hotărâre arată că PMB vrea sa cumpere 120.000 de halate și 100.000 mănuși pentru medicii de familie din București. Prețul este de 1.300.000 lei fara tva, adică circa 276.000 euro.

#NEWS