Ministrul Economiei se roagă la Dumnezeu pentru vreme caldă, ca să nu sufere bucureștenii de frig

Virgil Popescu: „Încă Dumnezeu ne ajută vremea este caldă, dar nu știm cât va dura.”

Ministrul Economiei Virgil Popescu pare să nu aibă o soluție clară pentru ca bucureștenii să treacă această iarnă cu bine, amintind de faptul că, în ultimii ani, pierderile ar fi crescut. Mai mult decât atât, sugerând că vina este a fostei administrații, Popescu acuză „nepasăre” și lipsa de investiție a ultimilor ani.

„Ca să faceți un termen de comparație, în urmă cu patru ani pierderile în rețeaua primară a municipiului București erau de 800 de tone pe oră, astăzi pierderile sunt de 2.500 de tone pe oră. Acolo a ajuns neinvestiția, nepăsarea, rețeaua de termoficare a Bucureștiului. De aici trebuie să plecăm și de aici trebuie să facem eforturi ca în această iarnă rețeaua de termoficare și întreg sistemul de termoficare să poată fi ținut în stare de funcționare și în echilibru”, a spus Popescu.

Astfel, ministrul Economiei Virgil Popescu a vorbit și despre „o avarie care s-a produs tocmai din cauza pierderilor foarte mari. A fost remediată în cel mai scurt timp, în două zile, este în curs de încărcare turbina spre capacitatea maximă, apa încălzită a ajuns la 75 de grade în acest moment. Mai cred că până luni totul revine la normal la CET Sud”.

Conform spuselor ministrului Economiei, compania ELCEN ar fi găsit o soluție pentru a acoperi aceste pierderi.

Chiar și asa… bucureștenilor nu le rămâne decât să se ducă la Catedrala Mântuirii Neamului și să caute acolo căldură (sufletească).

„Ne cerem scuze bucureștenilor pentru ce se întâmplă, dar trebuie să ne pregătim pentru iarnă. Încă Dumnezeu ne ajută vremea este caldă, dar nu știm cât va dura. Ne pregătim cu aceste capacități modulare să le montăm în diverse zone din București în așa fel încât să suplinim cu energie termică nou creată aceste pierderi foarte mari din rețea”, a mai spus Popescu.

Citește și: Dîncu sugerează că PAUR ar fi furat din electoratul PSD

#News