Stăm la cozi din copilărie, așa cum am stat la cozi toată tinerețea. Măsurile de protecție împotriva coronavirusului pot fi distruse printr-o simplă coadă. Lunile de izolare, de grijă și de respect pentru sine și pentru cei din jur pot fi sfidate și desființate în câteva minute. Și șterse.

Da, este o zi (aparent) banală și obișnuită din București. Vorbim de cozi uriașe și nu, nimeni nu pleacă în vacanță în Grecia. Vorbim de cozi, de caniculă, de imposibilitate într-un oraș care se vrea capitală, în anul 2020. Cozi pentru sănătate. Și cozi pentru siguranța zilei de mâine.

”Demisia! Urgent! Într-o țară normală, ministrul Muncii, care privește nepăsător cum românii sunt umiliți la cozi kilometrice, ar fi fost demis pe loc. Că semn că guvernul nu tolerează un astfel de comportanent față de cetățeni.

La noi, guvernul PNL, care promite lapte și miere, nici măcar nu poate administra treburile curente ale unor instituții, la care apelează cetățenii.

Cum să ții sute de oameni, la Casele de pensii, în picioare, pe caniculă, fără un punct de prim ajutor, fără apă, fără o bună organizare în interior, astfel încât să nu se formeze cozi obositoare și umilitoare.

La orele în care acești cetățeni cu drepturi erau umiliți și puși în pericol, doamna ministru a șomajului și umilirii pensionarilor, V Alexandru, dădea interviuri despre bârfe, mondenități, cancanuri. Cine cu cine, care cu care.. în politică!

Se ocupă de campanie electorală murdară, în loc de viață și siguranță oamenilor care au nevoie de respect din partea ministerului pe care îl conduce. Încă!

Fiecare zi scursă cu cel mai incompetent și inuman ministru în fruntea Ministerului Muncii este o pată pe obrazul guvernului PNL și a țării!”, a afirmat Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Oamenii vor să se dezobișnuiască de sărăcia din anii 1980. Oamenii vor să se dezobișnuiască de nesiguranța anilor 1990. Pe președintele anilor 2000 îl vrem uitat. Și, totuși: cozile rămân acolo, sănătatea este încă un joc de noroc și o ruletă rusească.

Citește și: Firea o citează pe Margaret Thatcher și adaugă: „Eu chiar am treabă. Multă!”

#News