Piedone, Ponta și Negoiță (colaj)

Schimbare de proporție pe scena politicii Sectorului 3 al Capitalei. Poate cea mai importantă veste a momentului este cea potrivit căreia, primarul Robert Negoiță a decis să dea bir cu fugiții din PSD.

Dacă până ieri, Negoiță era cap de afiș al social democraților, iată că începând de astăzi, acesta devine liber de „contractul” PSD.

„Despre motivele acestei decizii previzibile am tot vorbit, dar o să le punctez încă o dată pe scurt: în ultimii cinci ani, am trăit numeroase dezamăgiri și revolte în calitate de membru PSD.
Epoca Dragnea a fost o adevărată tragedie pentru cel mai mare partid din România, în care politica pumnului în gură a consfințit dictatura absolută a unui individ ce a adus și promovat în conducerea PSD-ului multe nulități, a căror singură calitate a fost aceea de a lătra la ordin și de a asculta cu sfințenie comanda Stăpânului.”, era mesajul postat de Negoiță astăzi.

Cu toate că inițial nu a dorit să răspundă întrebărilor legate de noua sa opțiune politică, ulterior aveam să aflăm că acesta a ales să-l părăsească pe Marcel Ciolacu și să fugă în brațele lui Victor Ponta.

„În 2012 l-am sprijinit pe Robert Negoiță pentru funcția de Primar al Sectorului 3 – și Bucureștiul a câștigat poate cel mai bun Primar de Sector din ultimii 30 de ani! În 2020 PSD pierde un primar extraordinar de bun-dar bucureștenii pot să câștige din nou un edil competent și eficient! Succes Robert!”, a scris Victor Ponta pe pagina să de Facebook.

Ceea ce nu menționează Victor Ponta în mesajul său este că în 2012, atunci când acesta îl susținea pe Robert Negoiță, amândoi încă făceau parte din PSD. De asemenea, poate un aspect la fel de important este faptul că Negoiță a candidat, în acel moment, împotriva unui alt… Negoiță, de data asta Liviu Negoiță (de la PD-L), creându-se, astfel o oarecare confuzie de nume care, cel mai probabil l-a ajutat pe Robert Negoiță să crească în sondaje, până la cei 61% cu care acum îl laudă Victor Ponta, atribuindu-i coroana de „cel mai bun primar”. Dacă într-adevăr Negoiță va mai ieși primar sub Ponta vom vedea în viitorul nu foarte îndepărtat. Însă, să nu uităm că Negoiță este măcinat de multe scandaluri în sector, acesta crezând în continuare că sectorul împreună cu oamenii și copacii sunt în proprietatea lui. Este simptomul de care nu scapă oamenii mici și slabi, oamenii care nu cunosc la timp educația școlară, oamenii cu deficit de înțelegere a realității. Din păcate pentru Victor Ponta, de data asta cu siguranță nu a tras lozul câștigător. Oricum, Ponta, așa cum a dovedit mereu, dacă va trebui să supraviețuiască îl va “vinde” pe câțiva bănuți și pe Negoiță. Oricum o dai, din această alianță vă ieși câștigat Sectorul 3 pentru că va scăpa de blestemul Negoiță.

Ceea ce, din nou, nu se știe, este faptul că „cel mai bun primar” al acelei perioade a fost Cristian Popescu Piedone care, la momentul respectiv a câștigat detașat Sectorul 4 al Capitalei cu un procent frumușel de 84%, împotriva unor partide istorice.

În urma acestor informații, ne-am dorit să știm mai multe despre această situație, așadar am mers la sursă și l-am contactat pe fostul primar al Sectorului 4, actual candidat la Sectorul 5 al Capitalei din partea PPU (social-liberal), Cristian Popescu Piedone, dorind să-i aflăm punctul de vedere.

În urma intervenției telefonice, Piedone ne-a declarat:

„Dacă la momentul respectiv, Negoiță (n.r. „Robert”) n-ar fi candidat din partea USL, n-ar fi avut șansa să devină nici măcar consilier pe persoană fizică. Câștigul acestuia s-a datorat unui oportunism de moment”.

Întrebat dacă, în aceste condiții, PPU (social-liberal) o va mai susține pe Gabriela Firea la Primăria Municipiului București, acesta a răspuns:

„PPU (social-liberal) o va susține pe doamna Gabriela Firea, fără niciun echivoc! Nu ne interesează câte alianțe se vor face sau se vor desface. Suntem de părere că Gabriela Firea va câștiga detașat. De ce? Pentru că a dovedit că merită și că poate. Așadar, noi îi urăm succes în viitorul mandat pe care, mai mult ca sigur că-l va bifa! …În țară, ne batem cu șanse reale la câteva municipii care vor dovedi faptul că umanismul va învinge, cu onoare, demnitate și curaj!” a mai spus Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Firea observă un București umilit: cozi la Casele de pensii

#News