FOTO https://financialintelligence.ro/
FOTO https://financialintelligence.ro/

La Maternitatea Giuleşti, la fel ca şi în celelalte trei maternităţi administrate de Primăria Capitalei, respectiv Filantropia, Cantacuzino şi Malaxa, s-au luat măsuri speciale de protecţie a mamelor, nou-născuţilor şi personalului medical, a transmis, luni, primarul Gabriela Firea. Nou-născuţii, viitoarele mame şi femeile care au nevoie de analize, diagnostic şi tratament într-o clinică de obstetrică-ginecologie primesc îngrijire medicală în condiţii de siguranţă şi în timpul pandemiei de coronavirus, a declarat, luni, primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Edilul a fost luni la Maternitatea Dr.Panait Sârbu (Giuleşti), una dintre cele patru maternităţi din subordinea Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor.

Măsuri speciale, în pandemie

„În această perioadă, multe dintre viitoarele mame sunt îngrijorate, le este teamă să ajungă la maternitate din cauza pandemiei de coronavirus. Vreau să le transmit un mesaj clar tuturor doamnelor însărcinate: Primăria Capitalei, prin ASSMB, a luat în această perioadă toate măsurile speciale de protecţie, pentru că în actualele condiţii restrictive, impuse de pandemie, prioritatea zero o reprezintă siguranţa gravidelor şi a nou-născuţilor. La Maternitatea Giuleşti, la fel ca şi în celelalte trei maternităţi administrate de Primăria Capitalei (Filantropia, Cantacuzino şi Malaxa), s-au luat măsuri speciale de protecţie a mamelor, nou-născuţilor şi personalului medical”, spus Firea.

Astfel, personalul medical, mămicile sau viitoarele mămici internate au echipament de protecţie adecvat, halate de unică folosinţă, mănuşi, măşti, botoşi etc.

924 de copii s-au născut, în ultima lună

De altfel, Firea spune că numai la Maternitatea Giuleşti, în condiţiile pandemiei şi ale stării de urgenţă, în ultima lună, s-au născut 273 de copii, iar în total, în maternităţile Primăriei Capitalei s-au născut, în ultima lună, 924 de copii.

„La rândul său, managerul maternității Panait Sîrbu, dr. Marcel Moisă, a explicat: „S-a schimbat modalitatea de acces în spitale, s-au instituit puncte de triaj epidemiologic care vizează toate pacientele care se adresează maternității. Zilnic se realizează triajul personalului medical, care a fost instruit în legătură cu purtarea echipamentului de protecție, iar pentru eventualele cazuri de persoane suspecte sau infectate, în conformitate cu prevederile legale, s-au creat circuite funcționale noi, autorizate de Direcția de Sănătate Publică, personalul medical fiind instruit în legătură cu normele speciale de echipare”.

Totodată, managerul maternității Giulești a adăugat că, pe lângă nașteri, la acest spital sunt tratate, în continuare, urgențele medicale.

Dr. Andreea Enache a subliniat ca maternitatea Giulești dispune de toate echipamentele de protecție necesare astfel încât, atât cadrele medicale, cât și pacientele să fie în siguranță.

Citește și Clotilde Armand, ești dovada vie că NU #NeFacemBine niciodată!

De asemenea, în cazul în care la maternitate se prezintă, în regim de urgență medicală, o pacientă infectată, toate maternitățile Primăriei Capitalei au activat „Planul alb”, care presupune măsuri speciale: internarea la izolator și, după stabilizare, transferul către o altă maternitate desemnată pentru preluarea cazurilor de infectare cu noul coronavirus.

Cursuri gratuite pentru viitorii părinți

Primăria Capitalei și ASSMB s-au mobilizat exemplar, chiar și în această perioadă de restricții, și acordă o atenție deosebită nevoilor viitorilor părinți, organizând on-line, pe Facebook, cursurile gratuite de puericultură din ciclul „Școala părinților”.

Eficiența și necesitatea acestei inițiative este dovedită de numărul mare de participanți, viitori părinți, cursurile online adunând peste 27.000 de vizualizări.

De menționat ca 100 de tați care au urmărit aceste cursuri au obținut deja certificate de puericultură.
#MediciEroi #Preventie #ViitoareMame #NouNascuti„, a mai spus edilul Capitalei.

#NEWS