CTP brevetează termenul „a fi șoșocat”

Cristian Tudor Popescu o ia în vizor pe Diana Șoșoacă, senatoarea PAUR

În stilul inconfundabil, CTP anunță că ar fi inventat un nou termen, și anume „a fi șoșocat”, făcând referire la numele proaspetei senatoare PAUR, Diana Șoșoacă care, potrivit lui Cristian Tudor Popescu, ar reuși să o devanseze pe Gabriela Firea, cea care îl călca pe nervi, însă parcă nu în halul acesta.

„Vă pot comunica un verb – a fi, nu șocat, a fi șoșocat! Dacă doamna Gabriela Firea reușea să mă calce pe nervi, să mă scoată din fire, doamna aceasta mă șoșochează. În sensul că mă lasă fără replică. Asemenea combinație de vulgaritate, agresivitate și prostie rar am văzut. Poate niciodată. Este campioană doamna din punctul acesta de vedere.”, este de părere CTP (Cristian Tudor Popescu).

CTP: „Este o demnă caricatură a lui Corneliu Vadim Tudor”

„Am făcut un experiment pe Facebook și în Republica, am dat două fișiere audio – unul cu Vadim Tudor urlând „escroaca, șomâldoaca, pitică nenorocită” și am pus alături și discursul acestei doamne despre „bestiile dracului, nenorociților” și așa mai departe, nu mai spun cuvintele. Doamna apare perfect ca o caricatură a caricaturii lui Corneliu Vadim Tudor”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Scurtă istorie

Înainte de Vadim este ceaușismul anilor ’70-’80. Și am spus atunci că își are originile în Partidul Comunist devenit ceaușist. De aici s-a tras concluzia în minunata noastră presă că eu am spus că ăștia sunt de sorginte comunistă. Nici vorbă de așa ceva! În anii ’70 și ’80 în România s-a constituit partidul ceaușist care nu mai era Partidul Comunist, nu mai avea nicio legătură. Care erau caracteristicile acestui partid: naționalismul împins la extrem, asta era o caracteristică a comunismului? Nici vorbă! Până la Ceaușescu era vorba de internaționalism. Era chiar o acuză să fii naționalist în Partidul Comunist. Ceaușescu a inversat lucrurile și a dus totul în naționalismul exacerbat, cu voievozi, cu Burebista, cu dacii, cu Cluj-Napoca, Drobeta Turnu-Severin și așa mai departe. De asemenea, Biserica. Ceaușescu a strâns legăturile cu Biserica, atunci, care a colaborat cu partidul ceaușist până în ultimul moment. A colaborat la distrugerea bisericilor și alungarea lor pe roate, a colaborat la prigonirea cetățenilor și a preoților chiar fără să crâcnească, iar preoții și, în special înalții ierarhi ai Bisericii au fost, așa cum s-a dovedit ulterior, cu poreclele lor de cod, au fost turnători ai Securității, folosind taina spovedaniei ca să toarne la Securitate.

În același text, CTP reamintește și despre ura celor de la PAUR pentru comunitatea LGBT, cea care nu beneficia de tratamente bune nici pe vremea lui Ceaușescu. De altfel, celebrul articol 200, cel care incrimina homosexualitatea, a fost abrogat în România abia în 2001.

„Apoi homosexualii. Erau, atunci, infractori. Erau folosiți de către partidul ceaușist, de către sistemul ceaușist ca turnători și provocatori pentru că erau vulnerabili, puteau fi condamnați la pușcărie pentru că erau homosexuali și erau folosiți.”, a mai declarat CTP.

Citește și: CTP, sfat pentru Cîțu: „poate s-o convingă pe doamna Anisie să se mai ducă pe acasă”

#News