CTP, sfat pentru Cîțu: „poate s-o convingă pe doamna Anisie să se mai ducă pe acasă”

Cum era de așteptat, reacția lui Cristian Tudor Popescu (CTP) cu privire la vestea potrivit căreia Florin Cîțu este noua (și mai vechea) propunere PNL pentru funcția de prim-ministru al României, nu s-a lăsat așteptată. Astfel, CTP este de părere că „soluția este una bună”, având încredere în competențele ministrului Cîțu în funcția de premier, însă speră că acestuia îi va veni, la un moment dat, ideea de a o trimite pe Monica Anisie acasă, în timp ce „pe domnul Predoiu poate să-l convingă să treacă în avocatură”.

„Este o soluție bună. A făcut dovada ca ministru de Finanțe că este un om care știe meserie, știe meseria de finanțist, un om care este de bună intenție și de bună conștiință, ceea ce este foarte rar acum în peisajul politic de la noi. Din punctul acesta de vedere, tehnic vorbind, este o soluție bună. Acum rămâne de văzut în ce măsură va reuși să fie de politician, domnul Cîțu, pentru că funcția de premier este altceva decât cea de ministru de Finanțe. Are și o componentă politică, va trebui să și negocieze, va trebui să facă anumite jocuri politice, asta este. Aici nu știu cât de bun este domnul Cîțu, dare la urma urmei încep să mă gândesc că poate este bine nici să nu fie atât de bun la politică și să-și facă meseria, din cel mai important minister, cel de Finanțe, trecut în funcția de premier, să se comporte la fel de bine cum a făcut-o la Finanțe”, a opinat Cristian Tudor Popescu.

De asemenea, Cristian Tudor Popescu a ținut să-l felicite pe Nicolae Ciucă pentru că ar fi reușit să scape de „pilozitățile lui Orban” de prin ministere.

„Este bine că premierul interimar nu a fost confirmat ca premier. Nu este vorba despre persoana domnului Ciucă, e vorba de funcție, domnia sa reprezintă Armata și nu era tocmai potrivit ca ministrul Apărării să fie pus premier. Domnul Ciucă ar putea să facă totuși ceva: să-l ajute pe domnul Cîțu, până când va fi confirmat premier,  și anume să-i facă niște curățenie. A început-o, a dat afară deja niște pilozități de-ale domnului Orban și ar putea să continue. De pildă poate s-o convingă pe doamna Anisie să se mai ducă pe acasă, să se mai ducă să injecteze în capul elevilor vastele ei cunoștințe de limbă română, pe domnul Predoiu poate să-l convingă să treacă în avocatură, deci asta ar putea face domnul Ciucă, în calitate de militar, să-i curețe terenul domnului Cîțu”, a mai adăugat Cristian Tudor Popescu.

Citește și: Cîțu, propus din nou pentru funcția de premier

#News