Cîțu, propus din nou pentru funcția de premier

Cu toate că Florin Cîțu a mai fost propus premier, funcție din care s-a retras cu prima ocazie pe care a primit-o, iată-l din nou propus pentru această funcție, în noua legislatură.

Propunerea PNL: Florin Cîțu

Mai pe larg, Florin Cîțu reprezintă propunerea PNL pentru funcția de viitor prim-ministru al României, în noul guvern, format în urma eventualei alianțe cu USR PLUS și UDMR. Anunțul a fost făcut în urmă cu foarte scurt timp de prim-ministrul demisionar Ludovic Orban, acompaniat chiar de Cîțu care, la rândul lui, a spus:

„Vrem să formăm această majoritate parlamentară pentru că este nevoie de un guvern cât mai repede”, a declarat Flori Cîțu în scurta declarație de presă, derulată pe repede-înainte.

Citește și: Simonis îl place pe Ciucă ca militar, dar nu ca premier

În cursul zilei de astăzi, Rareș Bogdan declara, vis-a-vis de împărțirea ministerelor între PNL, USR PLUS și UDMR: „Propunerea noastră în negocierile cu cei de la USR-PLUS şi cei de la UDMR este să mergem pe procentele obţinute în campanie, în urma alegerilor, adică noi 26%, USR-PLUS 15% din viitoarele locuri şi UDMR 6,5% sau 7%. Asta ar însemna că pentru PNL ar urma să aibă undeva la 10-11 miniştri, USR-PLUS 5-6 miniştri, UDMR 2 miniştri”

#News