Firea nu amestecă politica cu simpatiile personale

Senatorul PSD este de părere că Florin Cîțu n-ar mai trebui să ocupe funcții în următorul Guvern

Cu toate că a afirmat în repetate râduri că actualul ministru de Finanțe, Florin Cîțu nu ar fi cea mai bună soluție, Gabriela Firea recunoaște că părerile acesteia despre politica dusă de Cîțu nu ar avea vreo legătură cu părerile personale pe care le are despre el, ca om. Cu toate astea, Firea ține să reamintească faptul că numirea acestuia în funcția de premier nu este oportună, de vreme ce Cîțu ar fi condus o politică netrasparentă, în opinia fostului primar general al Capitalei. Firea vorbește despre așa-zisele împrumuturi mari făcute de ministrul de Finanțe, „cu care nu spune ce face”.

Gabriela Firea: „Nu spune ce face cu banii împrumutați”

„Nu e vorba de simpatia sau antipatia din punct de vedere personal. Undeva poate e o persoană chiar simpatică, la dumnealui acasă sau în grupul de prieteni, eu vorbesc despre rezultate. Domnul Cîțu a ieșit public și a spus că sănătatea nu e prioritară, educația nu este prioritară, că au alte proiecte. Mai mult decât atât, vine cu nonșalanță că nu sunt încasări la buget, nu prezintă un plan de încasări mai bune la bugetul național, și permanent se împrumută.”, este de părere Gabriela Firea.

Nu spune ce face cu banii împrumutați. Nu s-a clamat întotdeauna de către PNL și USR transparența? Nu s-a spus – orice acțiune facem, chiar dacă e mai dură, venim și-o explicăm? Atâta opacitate câtă există acum la Ministerul de Finanțe nu a mai existat anterior.

Deci pe dumnealui nu îl califică nici să rămână ministru de Finanțe, darămite să devină prim-ministru. Nu mai vorbesc de faptul că a mai fost o dată propus și a fugit din Parlament”, a declarat Gabriela Firea.

Citește și: Firea îl acuză pe Nicușor Dan că ar fi dus electoratul de nas

#News