Se caută angajați pentru o insulă nelocuită din Oceanul Atlantic

Insula se află la aproximativ 2.400 kilometri de continentul african, nu are aeroport și, pentru a ajunge aici, este nevoie de o călătorie de șapte zile cu barca din Africa de Sud.

O asociație britanică care se ocupă cu monitorizarea și protejarea păsărilor sălbatice caută pe cineva care să lucreze pe una dintre cele mai îndepărtate insule din lume timp de 13 luni. Viitorul angajat va fi nevoit să se adapteze la condiții dificile de trai. Insula Gough este o insulă vulcanică din sudul Oceanului Atlantic, nelocuită, care aparține Marii Britanii, potrivit digi24.ro.

Insula se află la aproximativ 2.400 kilometri de continentul african, nu are aeroport și, pentru a ajunge aici, este nevoie de o călătorie de șapte zile cu barca din Africa de Sud.

 În prezent acolo lucrează șapte oameni, printre care se numără și Rebekah Goodwill și Lucy Dorman, biologi pentru Societatea Regală pentru Protecţia Păsărilor (RSPB). Contractul lui Goodwill va expira în septembrie, astfel că se caută un înlocuitor, care va primi un salariu cuprins între 25.000 și 27.000 de lire sterline. Slujba presupune „zile lungi” de urmărire a speciilor de păsări marine, iar viitorii angajați trebuie să lucreze într-un „mediu provocator și îndepărtat”.

De asemenea, candidații trebuie să aibă „o diplomă în științe sau experiență echivalentă într-un domeniu relevant”, precum și „experiență în manipularea și monitorizarea păsărilor/ animalelor sălbatice”. 

Rebekah și Lucy îi avertizează pe potențialii angajați că vor fi nevoiți să înfrunte vremea capricioasă și să supraviețuiască fără alimente proaspete timp de un an. „Cred că Bekah și cu mine, fiind britanice, suntem obișnuite cu ploaia. Adică, aici chiar plouă mult… Cel mai mult îmi este dor este să mănânc un morcov suculent sau să pot să mușc dintr-un măr. Dar, în afară de asta, nu simt că îmi lipsesc prea multe”, a spus Lucy. Fructele și legumele proaspete prezintă un risc prea mare de biosecuritate, astfel că angajații de pe insulă consumă doar alimente congelate, iar aprovizionarea se face doar o singură dată pe an. În ciuda faptului că sunt izolate de restul lumii, cele două britanice spun că se simt conectate cu prietenii și familia și asta pentru că au acces la internet.

Podcast-uri disponibile tuturor utilizatorilor, adăugate de YouTube Music