Sursa foto: Perbroke

Un primar din Filipine a venit cu o propunere unică pentru a face mai plăcută vizita la administrația locală, scrie Digi24.

Aristotel „Aris” L Aguirre, primarul municipalității Mulanay din Quezon, a precizat că cei care „își uită zâmbetul acasă” vor fi sancționați. Potrivit măsurii adoptate, funcționarii publici trebuie să creeze o atmsferă plăcută pentru cei care trec pragul instituției și să le zâmbească mereu.

Ordinul ar trebui implementat în toate departamentele

„Orice angajat/ oficial care este găsit prin acțiune adecvată să fi violat acest ordin va fi motiv suficient pentru obligații administrative, cu referire la legile, politicile, ghidurile, regulile și reglementările existente”, arată ordinul.

Aquirre nu este singurul primar care a venit cu o schimbare radicală în ceea ce privește relația dintre funcționarii publici și cetățeni. Un alt oficial a interzis angajaților să se încrunte, afirmând că este nevoie de un nou stil de serviciu.

„În primul rând, ar trebui ca: atunci când mergi astăzi la primărie, toți angajații să zâmbească. Încruntarea este interzisă”, a spus edilul într-un discurs, potrivit ABS-CBN.

De asemenea, angajații și oficialii ar trebui să poarte alb și nu culori care sunt asociate cu diferite partide politice.

Reamintim că în 2008, un primar dintr-un sat din Franța le-a interzis locuitorilor să moară. Potrivit măsurii adoptate, oricine nu are un loc în cimitr și dorește să fie îngropat îi este înterzis să moară în parohie.

Nici România nu a scăpat de primari cu decizii „trăznite” pe care le-au luat cât timp au stat în Primărie. În urmă cu 11 ani, primarul din Platonești, Ialomița, a vopsit sediile instituțiilor și stâlpii comunei în portocaliu pe motiv că localitatea era prea monotonă.

De asemenea, un edil dintr-un sat din județul Timiș le-a ținut morală polițiștilor pentru carențele gramaticale.

Citește și articolul: Primarul penelist al Ploieștiului, Andrei Voloșevici recunoaște că primăria este în incapacitate de plată