România, țara în care melcul ajunge din urmă porcul

România produce carne de melc în valoare de 50 milioane de lei

România, țara în care melcul ajunge din urmă porcul – iată o afirmație care poate fi interpretată în fel și chip. Cu toate astea, cel puțin în acest caz, nu vorbim despre sensuri figurative, ci despre producția de carne. Dacă până de curând, românii puneau mare accent pe clasicism, tradiție și porc, timpul trece, oamenii evoluează, iar tradițiile se pierd și ele în neant.

România produce carne de melc cu o valoare estimată la 50 milioane de lei, anunță Ziarul Financiar, patru companii din județele Hunedoara, Mureș, Sibiu și Tulcea fiind responsabile pentru noua îndeletnicire care pune România pe harta crescătorilor de melci. Cel mai mare succes în producerea cărnii de melc îl are, la momentul actual, compania din Hunedoara, deținută de antreprenori francezi, aceasta fiind cel mai mare exportator din domeniul ei de activitate, din România.,

Desigur, mare parte din producție ajunge la export (Germania și Franța), întrucât românii nu sunt, încă, mari consumatori ai cărnii de melc. Încă.

„Carnea de melc se remarcă prin conţinut mare de pro­tei­ne şi conţinut mic de glucide şi lipide (…). Cochilia se folo­seş­te la realizarea anumitor specialităţi din carne de melc (melci umpluţi). Achiziţia materiei prime este una dintre cele mai importante etape. Melcii sunt colectaţi din două surse: din fauna sălbatică şi din fermele de creştere a melcilor“, au declarat reprezentanţii companiei din Mureş.

Preferințele românilor se pot schimba în timp, astfel că, cel mai probabil, în anii următori vom putea fi martorii unui alt tip de Ignat, unul în care tăierea porcului va fi înlocuită de tăierea melcului.

Citește și: Un cerb, filmat la Ocolul Silvic de la Broșteni

#News