Popescu crede că vârstnicii din mediul rural nu vor ști cum să-și schimbe furnizorul de energie

„Pe viitor trebuie să simplificăm procedura de schimbare a furnizorului. Se cer multe acte”, este de părere ministrul Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, trage un semnal de alarmă cu privire la schimbarea contractelor de energie electrică, în urma liberalizării prețurilor. Acesta este de părere că în jurul schimbării contractelor s-ar fi creat o „tevatură” mult prea mare, cu toate că recunoaște faptul că schimbarea furnizorului este o procedură greoaie, de ordin birocratic. „Pe viitor trebuie să simplificăm procedura de schimbare a furnizorului. Se cer multe acte”, e declarat ministrul, fără să ofere o soluție concretă, însă.

Virgil Popescu, multe probleme, nicio rezolvare

De asemenea, o altă problemă legată de schimbarea furnizorului de energie electrică, în viziunea ministrului Virgil Popescu o reprezintă locuitorii seniori din mediul rural, cei cărora nu le este atât de ușor să înțeleagă ce au de făcut în această situație. Dacă în cazul celor plecați în străinătate există posibilitatea unei comunicări via e-mail, în cazul celor mai în vârstă, de la țară, această opțiune nu se aplică.

„Nu era nevoie de tevatura schimbării contractelor de energie electrică. Nu pun termen într-o lună, două sau trei și să-l pun pe om pe drumuri. (…) Vor fi probleme cu românii plecați de acasă, în străinătate. Dacă locuiește cineva în locuința respectivă totuși își pot face modificarea. Dar pentru cei din străinătate mă bazez că se pricep să folosească email-ul și e mai ușor. Problema e la cei din mediul rural, persoane în vârstă, care nu se pricep.”, a mai declarat ministrul Virgil Popescu, la Digi24.

Citește și: ANRE, în impas: se cere demisia lui Chiriță

#News