ANRE, în impas: se cere demisia lui Chiriță

Cristian Bușoi: „Având în vedere aceasta situație, solicit public președintelui ANRE să își depună mandatul”

Liberalul Cristian Bușoi cere demisia actualului șef ANRE, Dumitru Chiriță, în urma scandalului liberalizării prețurilor la energia electrică. Bușoi este de părere că acesta nu ar fi gestionat bine momentul liberalizării, dând naștere haosului de acum câteva zile când presa semnala lipsa de transparență în informație a Autoritații Naționale de Reglementare în Energie (ANRE).

„Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) nu a gestionat deloc bine momentul liberalizării pieței de energie electrică în România. Sunt milioane de români care, astăzi, plătesc tarife crescute pentru că nu li s-a spus ce trebuie să facă de către o instituție a statului care ar fi trebuit să îi respecte, să îi informeze și să îi protejeze. Reușita liberalizării se măsoară prin numărul consumatorilor care își schimbă furnizorul, care la noi este mult prea mic.”, scrie Cristian Bușoi.

Cristian Bușoi: „Având în vedere aceasta situație, solicit public președintelui ANRE să își depună mandatul”

În plus, Cristian Bușoi este de părere că o companie ca ANRE ar trebui să îi protejeze pe cetățeni, dându-le informațiile corecte, la momentul potrivit, lucru care nu s-a întâmplat, astfel că se cere demisia președintelui Dumitru Chiriță, în semn de recunoaștere a proastei gestionări.

„Cred că este timpul să reprofesionalizăm această instituție și să analizăm inclusiv rolul său în arhitectura instituțională a statului român”, a mai spus Cristian Bușoi, pe pagina sa de Facebook.

Cine este Dumitru Chiriță, șeful „cel mare” de la ANRE

Conform informațiilor prezente pe site-ul Camerei Deputaților, Dumitru Chiriță, în vârstă de 57 ani, s-a născut în localitatea Tărtășești, din județul Dâmbovița. Cariera într-ale electricității și-a început-o la Întreprinderea de Distribuție a Energiei Electrice (IDEB), unde a activat ca electrician șef de tură până în 1990. Ulterior a devenit sindicalist, ca în anul 2000 să se înscrie în PSD, marcând, astfel startul în Parlament.

Citește și: Prețurile de furnizare a energiei electrice nu mai sunt stabilite de ANRE

#News