Rareș Bogdan țipă la Ludovic Orban

Zilele trecute, noi, cei de la Hashtag News, vă prezentam în exclusivitate un interviu cu domnul George Huțanu, importator și distribuitor de produse medicale. În acel interviu se explica de ce prețurile la alcool sanitar, măști, geluri dezinfectante și mănuși au luat-o razna în ultima perioadă. În mare, este vorba despre prețul practicat inițial de către producătorii străini, la care se adaugă și celelalte costuri survenite ulterior, costuri logistice, mai exact.

În plus, în România nu mai există lege pentru incriminarea speculei din 2014, așa că fiecare este liber să pună ce adaos comercial dorește, peste prețul de producător. Cu toate astea, Rareș Bogdan nu se dă bătut și țipă la guvernul Orban. În opinia acestuia, administrația ar trebui să ia în considerare plafonarea adaosului comercial practicat de către distribuitori, fie că vorbim despre cei ce distribuie produse românești, ori despre cei ce importă.

„Plafonati odata adaosurile comerciale! Germania a facut asta la produsele de baza la maxim 10%. Sau macar sporiti controalele pe marile lanturi prin Consiliul Concurentei, Anaf, Anpc! Producatorii romani NU au modificat preturile la poarta fabricii. Am vorbit cu 10/12 giganti din domeniul productiei si procesarii”, este reacția lui Bogdan pe Facebook.

Citește și: Mihai Fifor semnalează neregulile de la Vama Nădlac

#News