Gorghiu cere reformarea TVR: „În fiecare zi apare câte ceva care, în mod normal, ar duce la demisii”

Aceasta este de părere că „problema” TVR ar trebui tranșată în Parlament, în cel mai scurt timp

Liberala Alina Gorghiu face front comun cu toți cei care, de la difuzarea spectacolului de Revelion de la TVR, și-au declarat nemulțumirea cu privire la politica editorială adoptată de Televiziunea de Stat. Mai mult decât atât, Gorghiu semnalează alte probleme grave din „sânul” TVR, printre care și suspendarea semnalului analog al TVR Moldova, în urma neglijării obligațiilor pe care conducerea Televiziunii Române le are cu Republica Moldova. Astfel, aceasta este de părere că „problema” TVR ar trebui tranșată în Parlament, în cel mai scurt timp.

„În fiecare zi apare câte ceva care, în mod normal, ar duce la demisii. Scandalul în jurul Revelionului nici măcar nu mai este cel mai recent – tocmai am aflat că începând din 4 ianuarie semnalul analog al TVR Moldova a fost suspendat pentru că actuala conducere a TVR nu a plătit anumite obligații contractuale în Republica Moldova. La asta se ajunge când nu se face lumină la timp (și pe bune!!!) față de lucrurile neclarificate în TVR de ani de zile.”, a declarat Alina Gorghiu.

Reportajele lui Pătraru, date drept exemplu de Gorghiu

În același mesaj, Gorghiu a adus aminte de o înregistrare prezentată de jurnalistul Dragoș Pătraru în 2019, în care se semnala excesul de zel făcut de conducerea TVR, aducând în discuție Jocurile Europene care au avut loc la Minsk, când suita TVR s-ar fi deplasat pe bani publici la fața locului, uitând să aducă la eveniment și un reprezentant al redacției sportive din cadrul televiziunii.

„De exemplu: modul jenant de anti-jurnalistic în care a fost reflectată la TVR dezbaterea moțiunii de cenzură din 2019, înregistrările prezentate de Dragoș Petraru din care am aflat toți cum era condusă TVR de șefii emanați de majoritatea PSD sau excursia la Minsk a conducerii TVR în timpul Jocurilor Europene – o competiție sportivă la care Redacția Sport nu era reprezentată de nimeni. Și mai sunt și altele.”, a mai spus Alina Gorghiu.

Ce spune cealaltă tabără?

În contrapartidă, Doina Gradea, șefa TVR, a declarat, în urma acuzelor deputatului USR PLUS Iulian Bulai că atunci când acesta va decide să-și ceară scuze pentru afirmațiile făcute la adresa ei, i le va accepta, sugerând, de asemenea, că politica editorială nu ar trebui să fie disturbată.

Mai mult decât atât, protagoniștii controversatului spectacol de Revelion de la Televiziunea Publică, Mugur Mihăescu și Dan Bittman s-au răzvrătit, la rândul lor. În timp ce Mihăescu a punctat pe libertatea umorului, Bittman a lansat acuzații grave la adresa „medicului străin” (n.r. Raed Arafat), care „ne dictează nouă ce să facem”.

Citește și: Șefa TVR, Doina Gradea îi răspunde lui Bulai

#News