Mâncare caldă pentru medici și pentru săraci, un proiect de la oameni pentru oameni

Proiectul îl are drept co-inițiator pe celebrul chef Adi Hădean, fost jurat la emisiunea Master Chef

O veste bună vine chiar din Sectorul 6 unde un proiect realizat în timpul pandemiei de către Direcția de Asistență Socială din Sectorul 6, împreună cu o asociație a devenit un model pentru întreaga comunitate. Pe larg, în cadrul proiectului derulat în Sectorul 6, voluntarii distribuie mâncare caldă pentru medicii din spitale, însă și pentru cei năpăstuiți de soartă.

Proiectul îl are drept co-inițiator pe celebrul chef Adi Hădean, fost jurat la emisiunea Master Chef. „Ghidul pentru gestionarea situațiilor de criză în pandemie” a fost realizat, printre altele, și de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

„Vremurile pline de provocări reușesc uneori să devină inspirație pentru cele mai frumoase și calde proiecte. SolidarSocial este unul dintre exemple, un proiect inițiat la 1 aprilie 2020 printr-un parteneriat inedit dintre Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 și Asociația Adi Hădean, care până astăzi a livrat peste 17.400 de porții cu mâncare caldă către medicii din primă linie, familiile defavorizate și vârstnicii din sectorul 6. Ne bucurăm că minunata muncă depusă de bucătarii, voluntarii și asistenții sociali din acest proiect a fost apreciată de Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici și inclusă în Ghidul pentru gestionarea situațiilor de criză în pandemie”, au scris, pe Facebook, reprezentanții Direcției Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 din București.

Inițiativa vine într-o perioadă în care faptele bune sunt, parcă, din ce în ce mai rare, astfel că orice act de bunăvoință venit din partea unui om, ori al unui grup de oameni, reunit într-o asociație, este menit să aducă o rază de speranță în sufletele celor care au renunțat să mai creadă că oamenii pot fi… oameni. De altfel, se poate spune că 2021 ar putea fi un an mai bun decât 2020 dacă împreună am încerca să fim altruiști și să nu uităm că, dincolo de zidurile caselor noastre, există suflete care au nevoie de ajutorul nostru, material ori manifestat prin voluntariat.

Citește și: Gorghiu cere reformarea TVR: „În fiecare zi apare câte ceva care, în mod normal, ar duce la demisii”

#News