Sursa foto: Digi24

Un bărbat din Noua Zeelandă a ajuns în atenția autorităților sanitare după ce s-ar fi vaccinat împotriva COVID-19 de zece ori într-o singură zi. Conform agenției DPA, bărbatul a fost plătit pentru a se vaccina în numele altor persoane.

Astrid Koornneef, coordonatorul programului național de vaccinare și de imunizare împotriva COVID-19 a precizat că Ministerul Sănătății este preocupat de acest caz unic.

„A avea un statut nesigur în ceea ce priveşte vaccinarea vă pune în situaţie de risc atât pe dumneavoastră, cât şi pe prietenii, whanau (familia) şi comunitatea dumneavoastră şi echipele de asistenţă medicală care vă tratează”, a precizat Koornneef.

Vaccinat de 10 ori împotriva noului coronavirus

Reamintim că în Noua Zeelandă, persoanele se pot vaccina fără a prezenta un act de identitate. Mai mult, companiile și centrele din țară folosesc un certificat de vaccinare național ce permite accesul doar persoanelor imunizate cu schema completă.

Cu cinci milioane de locuitori, aproximativ 90% din populație este vaccinată cu schema completă. Țara a raportat aproximativ 12.500 de cazuri de infectare cu noul coronavirus și 46 de decese de la debutul pandemiei.

Un italian a încercat să se vaccineze într-un braț fals de silicon

Guido Russo, un italian în vârstă de 57 de ani, a ajuns să fie cunoscut după ce s-a prezentat la un centru de vaccinare din Biella cu un braț fals din silicon. Asistenta de la centrul de vaccinare a observat că ceva nu este în regulă și i-a cerut bărbatului să își scoată cămașa. În momentul în care s-a descoperit înșelătoria, bărbatul a rugat-o pe asistentă să nu spună nimic, dar ea a refuzat.

Invitat la o emisiune TV, el a anunțat că s-a vaccinat până la urmă a doua zi după incident.

Italianul, de profesie dentist, a mărturisit că nu este împotriva tuturor vaccinurilor, doar în ceea ce privește cel anti-COVID a avut numeroase semne de întrebare.

„Cel care face vaccinul nu este sigur că nu este infectat. În schimb, cei care își fac teste o dată la două zile sunt siguri. Nu a fost o farsă, ci o provocare”, a mai spus Guido Russo, relateză observator.ro.

Boc, exemplu de primar care susține campania de vaccinare