Serviciul militar ar putea deveni obligatoriu pentru femeile din Elveția

Propunerea a venit din partea Parlamentului, pentru creșterea efectivelor miitare.

 Serviciul militar ar putea deveni obligatoriu pentru femei, este propunerea Parlamentul Elveției, țara unde serviciul militar este obligatoriu pentru bărbați, potrivit gandul.ro. Propunerea este considerată o soluție pentru problema numărului insuficient al forțelor armate, potrivit unui raport prezentat de o comisie parlamentară în fața Consiliului de Stat, camera superioară a parlamentului elvețian.

Potrivit documentului, deși armată elvețiană are teoretic un număr de 100.000 de soldați, în realitate sunt doar aproximativ 80.000

Comisia propune două alternative, și anume fuzionarea forțelor armate cu serviciile de protecție civilă sau stabilirea serviciului militar ca fiind obligatoriu și pentru femei, care este în prezent voluntar în cazul lor. Potrivit raportului, tinerele femei elveţiene ar trebui invitate să participe la zilele de informare pe care armata le desfăşoară în prezent doar pentru bărbaţi, pentru a le explica cât de important este serviciul militar. Durata serviciului militar este cuprins între patru şi şase luni, în funcţie de armă, ulterior rezerviştii trebuind să participe anual la activităţi de instrucţie pentru menţinerea nivelului de pregătire.

Elveţienii au respins prin referendum în anul 2013 eliminarea serviciului militar obligatoriu

Printre ţările unde serviciul militar este obligatoriu şi pentru femei se numără Israel sau Coreea de Nord. Aproape două treimi dintre tinerii elvețieni sunt considerați potriviți pentru serviciul militar. Aproximativ 20.000 de persoane sunt instruite anual în pregătire de bază timp de 18 săptămâni, 23 săptămâni pentru forțele speciale.

Terenuri cultivate cu cannabis de către traficanții de droguri, în județul Timiș