Maicute
Maicute instruite. Sursa foto: stiripesurse

 70 de eleve și cadrele didactice de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfânta Cuvioasă Parascheva” al Mănăstirii Agapia au fost instruite în domeniul situațiilor de urgență, alături de directorul instituției de învățământ și o parte din obștea mănăstirii, potrivit stiripesurse.ro.

Participantele au primit, din partea reprezentanților I.S.U. Neamț, informații privitoare la situațiile în care se apelează numărul unic de urgență 112, procedura în caz de incendiu sau cutremur, dar și pașii care trebuie făcuți în cazul găsirii de muniție neexplodată, informează basilica.ro. Noțiuni de prim ajutor pentru situații de leșin, înec cu bol alimentar sau producere a unui accident rutier au fot prezentate de un paramedic SMURD.  La sfârșitul instructajului, a fost prezentată autospeciala de intervenție cu dotările aferente, fiind explicat modul de utilizare a stingătorului în cazul producerii unui incendiu.
„Pornind de la cuvintele Mântuitorului Iisus Hristos: „Pe acestea trebuia să le faceți, iar pe acelea să nu le lăsați” (Matei 23, 23), s-a considerat de cuviință pentru elevele și cadrele didactice al seminarului sus-menționat, că pe lângă pregătirea teologică, acestea să-și însușească și spiritul civic de întrajutorare a semenilor aflați în situații de urgență”, au transmis reprezentanții instituției de învățământ. Instructajul a fost realizat conform protocolului de prevenire încheiat între Arhiepiscopia Iașilor și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al județului Neamț, Centrul eparhial Iași fiind reprezentat de pr. Marius Burghelea, directorul Departamentului pentru securitate în muncă, situații de urgență și protecția datelor.