Ovidiu Raețchi PNL

Avocatul Diasporei, dorit de Raețchi

Cu gândul la cei de peste hotare, deputatul PNL, Ovidiu Raețchi s-a gândit că n-ar fi rău ca Diaspora să aibă și ea un avocat, pe același criteriu al Avocatului Poporului. De altfel, Avocatul Diasporei ar lucra îndeaproape cu Avocatul Poporului, reprezentând o subdiviziune a acestei instituții.

Iată ce a declarat acesta cu privire la acest subiect:

„Peste șase milioane de români trăiesc în Diaspora la ora actuală și, în ciuda faptului că sunt cel mai mare contributor la bugetul României, din rațiuni birocratice și administrative, solicitările acestora sunt tergiversate sau ignorate. În acest sens și având în vedere că românii din străinătate au posibilități imediate extrem de reduse de a interacționa cu administrația din România, am depus un proiect de lege pentru instituirea “Avocatului Diasporei”. Este o idee care a mai fost solicitată de românii din Diasporă, care care a fost blocată de PSD în Parlament”, arată Raețchi.

„În acest moment, de exemplu, eventualele abuzuri ale reprezentanțelor diplomatice românești asupra cetățenilor români sunt verificate tot de MAE. Ca urmare a creșterii semnificative a românilor care locuiesc în străinătate, PNL a înțeles că trebuie să se asigure că instituțiile din România nu îi tratează ca cetățeni second-hand. Acesta este motivul pentru care am inițiat proiectul de lege privind instituirea “Avocatul Diasporei”, și sper că toți parlamentarii îl vor vota, indiferent de partidul pe care îl reprezintă”, conchide Raețchi.

Citește și: Colectivul lui Dan Barna, odă pentru Tolontan

#News