Templul de la Machu Picchu, închis de autoritățile din Peru 

Sute de oameni, majoritatea străini, sunt în prezent blocați în regiunea Machu Picchu, după ce serviciile de transport au fost întrerupte din cauza manifestațiilor violente

Peru a închis faimosul său sit arheologic Machu Picchu pe termen nedeterminat din cauza protestelor antiguvernamentale care au loc in țara  din luna decembrie 2022. Anunțul a fost făcut de Guvern, care susține că decizia de  închidere a celebrului templu a fost luată pentru a proteja turiștii, dar și propriii cetățeni, potrivit digi24.ro.

Sute de oameni, majoritatea străini, sunt în prezent blocați în regiunea Machu Picchu, după ce serviciile de transport au fost întrerupte din cauza manifestațiilor violente. Luna trecută, autoritățile au fost nevoite să salveze sute de turiști aflați la sit, care au rămas blocați zile întregi.

Demonstrațiile care cer demisia președintelui peruan Dina Boluarte sunt în desfășurare de la începutul lunii decembrie. Cel puțin 46 de oameni și-au pierdut viața în timpul protestelor, motiv pentru care Guvernul a declarat stare de urgență în zonele afectate de violențe. Autoritățile au anunțat sâmbătă că încă un protestatar a murit în urma manifestațiilor din sudul țării.
Înainte de închiderea de sâmbătă a Machu Picchu, serviciile feroviare către această destinație fuseseră deja suspendate din cauza căii ferate care a fost deteriorată de manifestanți. Protestatarii încearcă să mențină presiunea asupra guvernului peruan, sfidând starea de urgență care acoperă acum aproape o treime din țară. Dintre cei 46 de morți, 45 erau protestatari și unul era un ofițer de poliție.

Șofer amendat cu 9600 lei și rămas fără permis pentru șofat agresiv și ultraj