Despăgubiri de 40 de milioane de lire sterline, acordate unei paciente din Marea Britanie

Fetei i-au fost amputate mâinile și picioarele, în urma unui diagnostic greșit

O fată căreia i-au fost amputate toate cele patru membre după ce a fost externată din spital în urma unui diagnostic greșit, va primi o despăgubire de aproape 40 de milioane de lire sterline, a decis justiția britanică. Înalta Curte din Londra a aprobat suma de aproximativ 39 de milioane de lire sterline, după ce copilul, a cărui identitate nu a fost făcută publică, a fost dus la spitalul Frimley Park din Surrey cu „semnale de alarmă pentru meningită și septicemie”, au declarat avocații, potrivit .g4media.ro.

 După ce a fost externată și i s-a administrat paracetamol pentru simptome precum temperatură ridicată și somnolență, avocații au spus că abia când a fost dusă din nou la Urgențe cu o erupție cutanată și febră a fost diagnosticat cu septicemie meningococică.

Tânăra a fost transferată la un alt spital, unde a suferit o insuficiență multiorganică și, ulterior, amputații deasupra genunchiului la ambele picioare și deasupra cotului la brațe. De asemenea, ea a fost supusă mai multor alte proceduri, inclusiv grefe de piele, pentru a trata infecția.

Frimley Health NHS Foundation Trust și-a recunoscut răspunderea după ce familia a depus o cerere de despăgubire împotriva sa, susținând că, dacă ar fi fost tratată urgent cu antibiotice, copilul ar fi evitat amputațiile. Judecătorul Caspar Glyn KC a aprobat „fără ezitare” soluția, care va fi plătită parțial sub forma unei sume forfetare și restul în plăți anuale pentru tot restul vieții.

Templul de la Machu Picchu, închis de autoritățile din Peru