Comunitatea LGBTQ din SUA vrea mai multe drepturi

Legea egalității a fost adoptată de Democrați, însă a rămas înțepenită în Senatul condus de Republicani

Se prefigurează ca, odată cu venirea președintelui Joe Biden la Casa Albă, abuzurile împotriva comunității LGBTQ, întâmplate pe tot parcursul administrației lui Donald Trump să înceteze. Astfel, relatează NBCNews.com, în viitorul apropiat se urmărește reglementarea protecției federale, în cazul discriminărilor de orice natură împotriva unui membru al comunității LGBTQ.

De altfel, Joe Biden s-a arătat a fi un susținător al comunității LGBTQ, însă și a drepturilor omului în general, subliniind necesitatea înlăturării comportamentelor de tip homofob, ori chiar transfob. Anul trecut Biden miza pe acordarea mai multor drepturi membrilor comunității, cu toate că, un astfel de proiect este unul ambițios, de vreme ce vorbim despre un Senat format (și) din Republicani, cunoscuți pentru atitudinea refractară cu privire la comunitatea LGBTQ. „Cu Mitch McConnell la conducerea Senatului, nu a existat nicio șansă să obținem vreodată un vot pentru oricare dintre lucrurile noastre”, a declarat Mara Keisling, director executiv al Centrului Național pentru Egalitate Trans.

Reprezentanții LGBTQ cer ca legea egalității să intre în vigoare

În acest sens, reprezentanții legali ai comunității îi cer președintelui ales Joe Biden, să-și pună în aplicare promisiunile din campania electorală, printre care adoptarea protecției federale împotriva discriminării.

De menționat că, în 2019, Democrații au adoptat legea egalității care oferea persoanelor parte din LGBTQ protecție federală, însă legea a rămas înțepenită în Senatul condus de Republicani.

Joe Biden va fi astăzi învestit astăzi în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, devenind astfel cel de-al 46-lea șef de stat american din istorie. Acesta va depune jurământul în jurul orei 19:00, ora României.

În paralel, în România, situația nu este nici pe departe atât de roz. În realitate, în România, drepturile persoanelor LGBTQ nu sunt respectate, astfel încât inclusiv CEDO a reacționat, amendând administrația pentru refuzul acordării dreptului de schimbare a datelor din buletin (nume, cod numeric personal), aferente persoanelor transgender.

Citește și: Biden numește, în premieră, o femeie transgender în funcția de ministru adjunct al Sănătăţii

#News