Rușii, supărați că au fost lăsați „fără ton” în ultima zi în funcție a lui Trump

Ambasada Rusiei în SUA acuză că le-au fost tăiate liniile telefonice de la consulatul din New York

Ambasada Rusiei în Statele Unite și-a acuzat omologii că au întrerupt brusc liniile telefonice de la consulatul rus din New York înainte de ultima zi în funcție a președintelui american Donald Trump, transmite Moscow Times.

Consulatul a declarati că mai multe linii fixe au fost deconectate simultan, ridicând „probleme uriașe” pentru diaspora rusă din New York. Această situație, inexplicabilă, vine pe fondul tensiunilor legate de un atac cibernetic recent asupra agențiilor federale americane, considerate una dintre cele mai mari din istorie, care a fost atribuită Rusiei, precum și acuzațiilor SUA de intervenție rusă în alegerile sale.

Într-o declarație pe Facebook, marți, Ambasada Rusiei la Washington a declarat că a trimis o notă diplomatică Departamentului de Stat „cu cererea de a remedia cu promptitudine problemele existente care împiedică serios activitatea misiunii externe”, mai precizează sursa citată.

Agenția de știri TASS a raportat că aproximativ 30 de linii telefonice au fost întrerupte de mai mult de 24 de ore în ceea ce consulatul a numit un incident „fără precedent”. Totodată, site-ul de propagandă Sputnik a citat o persoană pe care a identificat-o drept managerul Verizon, Chris Seriko, spunând că compania lucrează pentru a remedia problema. „Inginerii noștri sunt conștienți de situație și lucrează pentru a restabili serviciul cât mai curând posibil”, a spus Seriko.

Reamintim că miercuri, de la ora 18.30 (ora României), Joe Biden va deveni, oficial, al 46-lea președinte SUA, în cadrul unei ceremonii de învestire fără precedent în istoria țării: 25.000 de militari ai Gărzii Naționale sunt mobilizați în capitala americană, fără a mai pune la socoteală miile de agenți de securitate ai forțelor de ordine locale ori diverselor agenții federale.

Citește și: Biden numește, în premieră, o femeie transgender în funcția de ministru adjunct al Sănătăţii

#News