Pălăria purtată de Michael Jackson la primul său moonwalk, scoasă la licitaţie

Prețul pălăriei, o Fedora, este estimat între 60.000 şi 100.000 de euro

Michael Jackson
Michael Jackson sursa foto pixabay

Pălăria pe care Michael Jackson a purtat-o la 25 martie 1983, cea de-a 25-a aniversare a casei de discuri Motown, în timp ce executa primul său moonwalk, este vândută 40 de ani mai târziu la o licitaţie la Paris, potrivit ziare.com.

Înregistrarea a fost difuzată pe 16 mai 1983 de NBC. Pălăria, o Fedora, este estimată între 60.000 şi 100.000 de euro şi va fi atracţia unei vânzări de aproximativ 200 de obiecte rock la Hotel Drouot, principala casă de licitaţii din Paris, pe 26 septembrie.

Acest eveniment este organizat de galeria Artpèges şi de casa de licitaţii Lemon, care anul trecut a făcut senzaţie cu chitara lui Noel Gallagher, spartă în noaptea despărţirii de Oasis, vândută cu 385.500 de euro cu tot cu taxe. „Un anume Adam Kelly a fost cel care a luat această pălărie în acea zi, crezând că personalul cântăreţului va veni să o recupereze, dar nu”, a explicat pentru AFP Arthur Perault, director general şi cofondator al Artpèges. „Adam Kelly a păstrat-o timp de mai mulţi ani, înainte de a o vinde unui colecţionar american.

Pălăria a reapărut apoi într-o colecţie europeană şi acum se află în mâinile noastre”, continuă el.

„Aceasta este prima Fedora purtată de Regele muzicii pop (1958-2009) în timpul unui spectacol”, subliniază Arthur Perault. Cu toate acestea, estimarea pălăriei este mai mică decât cea a unui alt obiect pus în vânzare astăzi, o chitară a bluesmanului T-Bone Walker (1910-1975), o influenţă majoră asupra lui B.B. King, Chuck Berry, Jimi Hendrix, Buddy Guy, Jimmy Page şi Eric Clapton. Recent, o serie de licitaţii de mii de obiecte care i-au aparţinut lui Freddie Mercury a ajuns la 46,5 milioane de euro, un record pentru o colecţie de acest tip, potrivit casei de licitaţii Sotheby’s. Printre acestea se numără şi pianul la care artistul a compus aproapetot, de la „Bohemian Rhapsody” încoace, care a fost vândut cu 2 milioane de euro.

Șoferiță din Sibiu, prinsă drogată și fără permis