Sursa foto: captură video Youtube

Oficialii ceceni au început să ia legătura cu familiile soldaților care au plecat să lupte alături de armata rusă împotriva Ucrainei, aducându-le vești de pe front.

Familiile soldaților rămase acasă primesc un ajutor din partea conducerii cecene, dacă aceștia și-au pierdut viața în război.

Televiziunea de stat Groznîi TV a difuzat mai multe imagini cu autoritățile cecene în timp ce împart familiile soldaților care au murit câte un sac de cartofi, de ceapă, orez și ulei.

Anul 2022, Rusia- viața unui soldați valorează cât un sac de ceapă

Toate alimentele pe care familiile le-au primit au fost date prin fundația numită după tatăl conducătorului Ramzan Kadîrov. Cu toate acestea, unele familii „mai norocoase” au primit bani tot de la fundație. Suma variază între 600 și 1000 de euro, în funcție de cursul de schimb.

Cei care au primit ajutoare au fost filmați în timp ce stăteau în fața sacilor cu alimente. Cecenii care au primit bani au fost primiți la sediul primăriei.

Potrivit Digi24, în urma unei conversații a unui soldat rus cu soția lui, militarul relata că armata cecenă s-a organizat pentru un „safari” de ucidere a copiilor din Mariupol. Mai mult, acesta a spus că unii soldați împușcă copii doar pentru a se distra.

La 40 de zile de la începutul războiului, uciderea civililor și a oamenilor nevinovați de către armata rusă continuă. Bucea, locul unde peste 400 de localnici au fost executați de ruși, va rămâne în istorie ca scena unui masacru.

Președintele ucrainean a declarat că ceea ce se întâmplă este un genocid. De asemenea, Alianța Nord-Atlantică vorbește despre „acte oribile”, iar Germania a cerut să se facă lumină cu privire la crimele comise de armata sub conducerea lui Putin.

Citește și: Valorile democratice, în pericol. Mai puțin de jumătate din populația lumii se bucură de un regim democratic