Virusul a ajuns și la Patriarhie. Vasile Bănescu, pozitiv

„Din fericire apucasem să fac prima doză de vaccin, dar m-am contaminat miercurea trecută de la un coleg chiar cu o zi înainte de rapel”, a spus purtătorul de cuvânt al BOR

Damboviteanul.com

Potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, acesta ar fi reușit să se infecteze cu numai o zi înainte de rapelul programat. De menționat, totuși, că imunizarea completă se realizează abia după o săptămână de la administrarea rapelului anti-Covid, indiferent despre ce ser am vorbi. În cazul purtătorului de cuvânt al BOR, este vorba despre vaccinul cel mai râvnit din țara noastră, Pfizer de la BioNTech.

Vasile Bănescu a spus că e bine „cu ajutorul lui Dumnezeu”

„Din fericire apucasem să fac prima doză de vaccin, dar m-am contaminat miercurea trecută de la un coleg chiar cu o zi înainte de rapel”, a spus Vasile Bănescu, adăugând că ar fi făcut o formă ușoară a bolii. „La gradul meu de oboseală și stres ar fi putut fi altfel dacă nu aș fi fost vaccinat”, a completat Bănescu.

De menționat că, atunci când premierul Florin Cîțu a cerut ajutorul bisericii pentru a-i convinge pe enoriași să se vaccineze, Vasile Bănescu a declarat că are de gând să acorde acest ajutor și să răspândească „magia vaccinului” în toate lăcașurile de cult din țara noastră. În mod sigur, va depinde de bunăvoința fiecărui preot paroh, în parte, fiind cunoscut faptul că nu toți preoții au o părere bună despre campania de vaccinare. Cel mai sonor dintre negaționiști este chiar mai-marele Tomisului, ÎPS Teodosie.

Citește și: Papa Francisc dărâmă legile arhaice: femeile vor avea dreptul să ocupe funcții în biserică