Papa Francisc dărâmă legile arhaice: femeile vor avea dreptul să ocupe funcții în biserică

Nu este prima oară când Papa Francisc dovedește că nu se aseamănă cu niciun alt lider al lumii catolice

Dacă până acum, funcțiile înalte din cadrul Bisericii Catolice puteau fi ocupate numai de bărbați, lucru acesta urmează să se schimbe datorită Papei Francisc și viziunii moderne pe care părintele o are asupra a tot ceea ce îl înconjoară.

Șeful Bisericii Catolice de la Vatican a schimbat, în cursul zilei de luni, legea potrivit căreia femeile nu aveau dreptul că să dețină un rol important în conducerea bisericii. În urma noii orânduiri, femeile din biserică vor putea să citească liturghiile, să distribuie cuminecătura, însă și să slujească lângă altar.

Papa Francisc, un altfel de lider spiritual

De altfel, nu este prima oară când Papa Francisc dovedește că nu se aseamănă cu niciun alt lider al lumii catolice. Dacă în trecut, recordul de toleranță și de bunătate era deținut de Papa Ioan Paul al II-lea, actualul papă pare să-l fi detronat pe acesta, dând dovadă că un cleric de rang înalt se poate alinia cerințelor momentului.

Reamintim că Papa Francisc a respectat, cu sfințenie, regulile de distanțare socială, ținând cont de recomandările autorităților și organizând slujbe în care a solicitat credincioșilor să țină cont, la rândul lor, de aceste reguli. Tot el, papa, este cel care a îndemnat, în tot timpul, la toleranță față de semenii noștrii, indiferent de rasă, apartenență religioasă sau orientare sexuală, ducând astfel ideea de credință la nivelul următor, mai aproape de lumea în care trăim.

Citește și: Papa Francisc: ”Omenirea are nevoie de un vaccin pentru suflet”

#News