Turcan, despre majorarea pensiilor: „Indexarea să se facă cu rata inflației”

CCR a decis astăzi că legea cu privire la majorarea pensiilor cu 40% este constituțională

În urma deciziei CCR, în care judecătorii au deciz constituționalitatea majorării pensiilor cu 40%, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a acordat o declarație destul de alambicată din care nu se poate înțelege clar dacă Guvernul are sau nu intenția de a ține cont de legea votată de Parlament și marcată cu bifă pozitivă de Curtea Constituțională.

Cu toate astea, Turcan a menționat că cel mai important aspect, în acest caz, este asigurarea plății pensiilor, sugerând că ele se pot plăti doar în forma garantată de Guvern.

De asemenea, Raluca Turcan a mai spus că are intenția să se folosească de toate resursele logistice și umane pentru o evaluare justa a situației, adăugând că pensiile vor continua să se mărească, dacă rata inflației o va cere.

„Am decis o creștere sustenabilă a pensiilor de 14%. Acum, în contextul deciziei CCR, așa cum Parlamentul anul trecut a decis menținerea punctului de pensie care să aducă o majorare de 40%, la fel Parlamentul în actul legal de punere de acord a legislației cu deciziile CCR se va pronunța cu ce este de făcut pe viitor. Cel mai important lucru legat de pensii e să putem asigura plata lor, și echitate. În momentul preluării mandatului, am decis să creăm un grup de experți care să pună legislația în acord cu aceste principii. Avem buget alocat pentru pensii și în acest an urmărim ca indexarea să se facă cu rata inflației, cel puțin”,a declarat Raluca Turcan, ministrul Muncii, în urma deciziei CCR.

Citește și: CCR dă câștig de cauză majorării pensiilor cu 40%

#News