Sorina Pintea

Medicul Ion Duvac face dezvăluiri despre boala Sorinei Pintea

În cazul în care nu știți cine este Ion Duvac, aflați că acesta este doctor în psihologie la la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității București. Astfel, fiind om oarecum acreditat în păreristică de acest gen, medicul Ion Duvac a scris câteva cuvinte pe Facebook despre boala autoimună de care suferă Sorina Pintea, cât și despre modul în care aceasta a fost tratată, cu toate că starea sa de sănătate este una precară, cu șanse mari de a se înrăuți subit.

În opinia sa, o simplă depresie poate accelera boala subit, urmarea fiind decesul celui afectat.

„Voi face un comentariu scurt, din perspectiva psihosomatica, fata de prognosticul bolii autoimune a doamnei Pintea!
Pentru bolile autoimune, o depresie este catastrofala, accelerand procesele degenerative!
Daca nu este internata de urgenta intr-o clinica specializata, exista riscul intrarii organismului in autoliza, cu final rapid si previzibil, decesul!
Este doar o chestiune de zile…
Nu inteleg cum functioneaza „prezumtia de nevinovatie” in aceasta faza procesuala, construita pe un model penal comunistoid!
Avem de-a face cu o fractura de logica a drepturilor omului!”, a declarat Duvac pe Facebook.

Citește și: Conflict la audierea lui Vela. Șerban Nicolae, solidar cu Pintea

Ce este dermatomiozita autoimună?

Dermatomiozita autoimună, mai exact boala de care se bănuiește că fostul ministru al Sănătății ar suferi, este o boală autoimună extrem de rară, indentificată în 80% dintre cazuri la femei. În mare parte este vorba despre o afecțiune a sistemului imunitar ce se manifestă cu slăbiciune musculară și purit la nivelul feței. Cauza principală a apariției bolii o constituie structura cromozomială. Deși cu risc destul de mare de deces, dermatomiozita este tratabilă, caz în care este depistată la timp și se ține seamă de niște reguli stricte.

Citește și: Noi nereguli în dosarul Pintea, dezvăluite de o jurnalistă celebră

#News