Noi nereguli în dosarul Pintea. După ce, ieri, a prezentat o serie de întrebări privind flagrantul organizat de procurorii DNA în cazul Sorinei Pintea, jurnalista Sorina Matei vine cu noi precizări în dosarul fostului ministru.

Noi nereguli în dosarul Pintea, ce ridică mari semne de întrebare

„293. CPP.
La Pintea, NU EXISTĂ procesul verbal obligatoriu de constatare a infracțiunii “FRANGRANTE” în birou. Pentru că nu s-a putut constata ”FRANGRANTUL”. Există doar un proces verbal de percheziție. Că doar aia s-a putut face. Dar e FRANGRANT. 
La denunțătorul Vodă prin lobodă, EXISTĂ însă procesul verbal obligatoriu de constatare a infracțiunii “FRANGRANTE” din parcare. Dar a dispărut cu totul Vodă denunțătorul din comunicat că azi avea treabă că mai avea baterie și firăraie. 
“Frangrant în 2 pași”. Pas cu pas”, a scris Sorina Matei pe Facebook.

În perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina ar fi primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei, care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite.

Citește și PUZ Sector 1 declară război greilor imobiliari: „Stop acestor șmecherii!”

În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. Inculpatei i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

La data de 29 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina urmează să fie prezentată Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

#NEWS