Foto: Pixabay.com

Luni, 10 ianuarie, Statele Unite ale Americii au raportat un nou record de infectări cu coronavirus: 1,35 milioane de noi cazuri, relatează Digi24.

Noul bilanț înregistrat este cel mai mare de la debutul pandemiei de coronavirus, iar varianta sud-africană a devenit dominantă în toată țara. Recordul anterior înregistrat în urmă cu șapte zile a fost de 1,03 milioane de cazuri.

De asemenea, în doar două săptămâni, media pe șapte zile a cazurilor noi s-a triplat, ajungând acum la peste 700.000 de noi infectări pe zi.

Omicron a devenit dominantă în SUA și Europa

Totodată, s-a înregistrat un record istoric și la numărul pacienților spitalizați din cauza infectării cu COVID-19. Astfel, potrivit sursei citate, 136.604 persoane se află în spitalele din Statele Unite infectate cu coronavirus. Anul trecut în luna ianuarie s-au înregistrat 132.051 de pacienți care au avut nevoie de internare în spital.

În fiecare zi, în Statele Unite ale Americii mor peste 1.700 de persoane din cauza infectării cu Sars-CoV-2, iar specialiștii din domeniul sănătății trag un semnal de alarmă, precizând că varianta Omicron ar putea suprasolicita sistemul medical din SUA.

Zeci de state au decis închiderea școlilor din cauza lipsei de personal, iar în Chicago, spre exemplu, cursurile au fost anulate a patra zi la rând din cauza creșterii masive a numărului de cazuri de COVID-19.

Peste 300 de milioane de oameni s-au infectat cu coronavirus

SUA au raportat până acum peste 62 de milioane de persoane infectate cu Sars-Cov-2, dintre care 42 de milioane s-au recuperat. Mai mult, peste 800.000 de americani au murit din cauza noului virus.

În Europa, Franța a înregistrat în urmă cu șase zile peste 300.000 de noi cazuri de coronavirus, un record absolut de la debutul pandemiei. Precedentul record datează de la sfârşitul lunii decembrie, când au fost raportate peste 230.000 de cazuri noi de COVID-19.

Reamintim că de la debutul pandemiei de COVID-19 și până astăzi s-au infectat peste 311 milioane de oameni, dintre care 261 milioane s-au vindecat. Cu toate acestea, 5,5 milioane au murit din cauza infecției cu coronavirus.

Un bărbat s-a vaccinat de 10 ori într-o zi împotriva COVID-19