Programul „Supa Comunitară – Toată lumea la masă” se extinde

Al doilea punct, în Sectorul 4

Programul social „Supa Comunitară” se extinde, iar de miercuri, persoanele din Sectorul 4, care se află într-o situație dificilă, din punct de vedere medical, social sau economic, pot beneficia de o masă caldă din partea comunității.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Generale, noul spațiu se află situat pe strada Bucur, nr. 23, sector 4 și a fost pus la dispoziție gratuit de Fundația „Parada”, iar programul de funcționare este între orele 12.00 – 15.00, de luni până vineri.

Primul sediu este funcțional din luna septembrie, anul 2020, la adresa din Șoseaua Viilor, nr. 44, sector 5, până în acest moment fiind distribuite peste 18.000 porții de mâncare.

Citește și: Gabriela Firea, pentru comunitate. „Supa Comunitară-toată lumea la masă”

La acel moment, edilul Gabriela Firea declara că acest proiect, fiecare în parte poate fi părtaș. „Supa comunitară este un proiect la care putem contribui cu toții: dumneavoastră, cetățenii Capitalei, le puteți spune celor în nevoie pe care îi întâlniți să vină la centru și vă puteți oferi voluntar pentru servire la adresa de e-mail voluntariat@dgas.ro. Iar dacă reprezentați o companie sau o organizație neguvernamentală, puteți contribui cu produse la prepararea supelor.”

Totodată, Firea anunțase că urmau să fie deschise alte două centre (unul fiind cel „inaugurat” astăzi), cu speranța ca fiecare sector să aibă un astfel de  centru, precizând totodată, că cei care ajung aici nu o fac de voie. „Știm, din experiența anterioară, că oamenii nu vin aici decât de nevoie, vin cei care nu au o altă soluție în ziua respectivă, de aceea nu credem că va fi o supraaglomerare a acestor puncte.”

Conexiunea dintre autorități și comunitate, mai ales în vremurile actuale este mai mult decât bine-venită, fiind un pas spre rezolvarea unor situații în care unii cetățeni au ajuns, cu voia lor sau nu.

Citește și: Ajutor, încredere și speranță: Centrul pentru Seniori al Municipiului București