Berbeceanu le trasează reguli preoților din Capitală

Reguli noi pentru sărbătorile de iarnă

În pragul sărbătorilor de iarnă, Prefectul Capitalei Traian Berbeceanu comunică noi reguli care ar trebui respectate, în vederea unei bune desfășurări a obiceiurilor creștine, în contextul pandemiei. Cei vizați, de această dată, sunt preoții din Capitală care, potrivit datinilor, ar trebui să înceapă, în această perioadă, pelerinajul pe la casele enoriașilor, înainte de Crăciun. Regulile se aplică, de asemenea, și pentru Bobotează.

Astfel, preoții vor trebui să respecte toate normele sanitare, și anume distanțarea fizică, cât și purtarea de mască de protecție, în periplul lor pe la casele oamenilor, având voie să intre în casele acestora doar la insistențele cetățenilor și nu din „oficiu”, așa cum se întâmpla până acum.

„Instituția Prefectului- Municipiul București, informează că, astăzi s-a desfășurat o ședință de analiză privind măsurile de protecție anti-Covid-19. Oportunitatea ședinței s-a fundamentat pe contextul generat de dinamica evoluției situației epidemiologice de la nivelul municipiului București, raportat la tradițiile prilejuite de apropierea Crăciunului, a Anului Nou și prăznuirea Sfântului Ioan Botezătorul”, anunță Prefectura Capitalei, în numele lui Berbeceanu.

Berbeceanu își dorește „un climat de siguranță” în Capitală

„Pentru ca cetățenii municipiului București să nu fie dezinformați cu privire la măsurile dispuse în perioada pandemiei de către autoritățile statului român, în domeniul religios, respectând rolul Cultelor religioase în viața societății românești, pentru că ne dorim ca toți cetățenii să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața sunt cele mai importante, Prefectul Municipiul București, Traian Berbeceanu, a reafirmat că se impune acordarea unei atenții sporite respectării normelor deja existente și larg popularizate, tocmai pentru a întâmpina sărbătorile într-un climat de siguranță, atât pentru noi toți, cât și pentru cei dragi”, se mai arată în comunicatul Prefectului Traian Berbeceanu.

Citește și: Ioan Mircea Pașcu îl tranșează pe Streinu-Cercel

#News