firea, bulina rosie

Anunțul începerii testării bucureștenilor este un real succes. Primăria Capitalei a anunțat că peste 3000 de oameni s-au înscris, într-un timp scurt, să fie testați gratuit pentru Covid, în cadrul programului „Testăm pentru București”, informează Primăria Capitalei, prin intermediul unui comunicat. PMB a recomandat bucureștenilor să nu utilizeze adrese de e-mail de pe yahoo.com în vederea înscrierii.

„În urma sesizărilor celor care au aplicat pe această platformă, dar nu au primit confirmarea înscrierii, recomandăm evitarea utilizării adreselor de e-mail de pe yahoo.com, pentru că acestea fie ajung cu întârziere, fie sunt trimise direct în spam. Cei care s-au înscris deja cu o adresa de yahoo sunt rugați să se reînscrie, cu o altă adresă de e-mail”, a precizat Primăria Capitalei.

Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR

Edilul general, Gabriela Firea, a apreciat că numărul mare de voluntari înscriși în acest program „într-un timp atât de scurt” confirmă faptul că bucureștenii așteptau din partea autorităților o astfel de inițiativă.

„Până acum, unitățile medicale testau doar persoanele cu simptome de infectare, iar cei asimptomatici nu aveau posibilitatea să afle dacă sunt sănătoși sau nu. De aceea, Primăria Capitalei oferă posibilitatea bucureștenilor să se testeze, gratuit, printr-un simplu exudat nazofaringian. Vor fi utilizate teste de tip antigen standard RT-PCR, cele mai utilizate la ora actuală pe plan mondial pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2. Aceste teste vor fi prelucrate de nouă unități medicale de stat și private, cu 36 de puncte de recoltare, afiliate acestui proiect”, a declarat edilul general.

Aplicația oficială este funcțională începând de vineri, ora 13.00, la adresa: http://testampentrubucuresti.assmb.ro/. Bucureștenii vor completa o declarație ce cuprinde criterii de eligibilitate și date personale (nume, prenume, CNP, serie și număr C.I., vârstă, sex, adresă de domiciliu, număr de telefon, adresă de e-mail, în cazul minorilor sunt necesare datele din certificatul de naștere).

Toată lumea va fi testată gratuit pentru Covid

După finalizarea acestei prime etape și acceptarea intrării în program, urmează completarea cererii de înscriere și consimțământul pentru participare. Fiecare participant înscris primește un număr de înregistrare și un e-mail de confirmare, urmând să fie contactat pentru programare și testarea propriu-zisă.

Testarea se va realiza în mod gratuit, iar Primăria Capitalei, prin ASSMB, urmează să deconteze pentru fiecare persoană testată suma de 200 de lei, direct către laboratoarele de stat și private afiliate proiectului, menționează PMB.

#NEWS