Kelemen Hunor

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a spus ceea ce nu a îndrăznit nimeni să spună până acum: când vor fi, până la urmă, alegerile locale. Cum mulți se temeau că anul acesta nu vom mai avea parte de alegeri, iată că ne lămurește atotștiutorul Kelemen Hunor: semptembrie-octombrie alegeri locale, decembrie, alegeri parlamentare. Rămâne de văzut dacă va fi așa.

Kelemen Hunor: „alegerile parlamentare oricum nu pot fi amânate mai mult de trei luni de zile”

„Este posibil, absolut, dacă ne permite situația epidemiologică. Acest lucru nu depinde chiar nici de Parlament, nici de Guvern, nu depinde de noi, nu știm cum va evolua, știm încă foarte puțin despre acest virus și despre această boală, dar dacă lucrurile se vor îmbunătăți, atunci se poate, sfârșit de septembrie-început de octombrie, în octombrie să facem alegerile locale și în decembrie, alegerile parlamentare”, a spus Kelemen Hunor pentru RFI.

Kelemen Hunor a mai spus:„alegerile parlamentare oricum nu pot fi amânate mai mult de trei luni de zile, conform Constituției și asta ar însemna în martie să avem alegeri, în ianuarie-februarie să avem campania electorală, chiar nu este o perioadă potrivită din punctul meu de vedere, așa că eu aș insista dacă se poate, dacă vom fi întrebați, dacă va exista un dialog, să avem alegerile parlamentare la sfârșit de noiembrie-început de decembrie, la expirarea mandatului de patru ani al Legislativului”.

Citește și: PSD acuză: „România a pierdut 400.000 de joburi”

#News