Ion Cristoiu

Cristoiu face ce știe Cristoiu să facă cel mai bine: să critice guvernul, în timp ce pare că-i ține în palmă pe ceilalți, mai apropiați regimului pe care-l iubește acesta atât de mult. Astfel, cu toate că CNCD l-a amendat pe președintele Klaus Iohannis, Cristoiu tot nu-i mulțumit, afirmând că ceea ce a făcut acesta dă un exemplu cetățenilor „de bine”, pe care-i cam strică.

Și dacă tot veni vorba despre nemulțumiri, tot Ion Cristoiu afirmă că instituții ca CCR, ÎCCJ sau CNCD nu ar trebui criticate, ci ascultate. Iertați-mă, dar mie, o astfel de declarație îmi provoacă același tip de sentiment pe care, cel mai probabil, că-l simțeau și urmașii mei, pe vremea lui Ceaușescu.

„Principala misiune a celor de la putere este să apere instituţiile statului, dar mai ales să le păstreze credibilitatea. În momentul în care critici decizii ale CCR, ÎCCJ, CNCD, atunci pui la îndoială toate instituţiile statului. Noi de ce trebuie să respectăm toate aceste interdicţii date de autorităţi, iar ei să nu respecte deciziile? Avem o situaţie tipic politicianistă românească: instituţiile sunt bune cât timp dau decizii favorabile puterii”, spune Ion Cristoiu.

Cristoiu: „În cazul lui Klaus Iohannis, decizia CNCD este mai mult decât corectă.”

„În cazul lui Klaus Iohannis, decizia CNCD este mai mult decât corectă. Klaus Iohannis a folosit limba maghiară în mod batjocoritor. Nu ai voie ca preşedinte al României şi nici ca cetăţean (…) Nu trebuie să umblăm la aceste instituţii, poate că ele reprezintă un echilibru. Avem o putere a lui Klaus Iohannis, cu instituţiile de forţă, dar contrabalansează CCR, acest CNCD”, a adăugat publicistul Ion Cristoiu.

Citește și: Rareș vrea selfie cu Ludovic, ca să vadă lumea că nu-s certați

#News