Diana Șoșoacă, exclusă din PAUR

Pic cu pic, ieșirile senatoarei au umplut „paharul” lui Târziu

Senatoarea Diana Șoșoacă a fost exclusă din Partidul Alinața pentru Unirea Românilor (PAUR), după o lungă serie de întâmplări care nu au „conforme” cu statutul de demnitar pe care aceasta îl ocupă.  Propunerea fost făcută de Claudiu Târziu și Sorin Lavric pentru pozițiile adoptate de senatorul Diana Șoșoacă în interiorul AUR, dar și în exteriorul acestuia. Confirmarea excluderii a venit din partea lui Dan Tănasă, într-o intervenție la Antena 3.

„Din păcate, vă confirm această informaţie. Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Şoşoacă nu a înţeles care sunt regulile jocului în momentul în care eşti demnitar al statului român şi este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului. Domnul Târziu, domnul Lavric i-au comunicat doamnei Şoşoacă anumite reguli de joc în cadrul Senatului, iar doamna Şoşoacă înţeleg că vrea să joace singură pe terenul dânsei. Un senator al României nu are ce căuta la o paranghelie cu lăutari şi să transmită live pe Facebook. S-au strâns mai multe lucruri. E o decizia luată la capătul unui lung şir de întâmplări în care a transmis că nu e dispusă să respecte cadrul statutar al partidului şi reguli pe care trebuie să le respecte orice demnitar al statului român”, a declarat Dan Tanasă miercuri după-amiază, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Citește și: Şoşoacă, vizată de o anchetă IPJ Iași, pentru bairamul cu dedicații

Întrebat despre reacţia Dianei Şoşoacă la această decizie a PAUR, Tanasă a precizat că acesteia i s-a comunicat în mai multe rânduri ce statut are. „Nu ştiu care este reacţia domniei sale, dar doamna Şoşoacă ştie foarte bine, i s-a comunicat în repetate rânduri că trebuie să respecte un anumit statut, şi statutul de membru al Alianţei pentru Unirea Românilor şi statutul de demnitar al statului român, iar dânsa a fost în permanenţă extrem de refractară la sugestiile care i s-au făcut”.

Senatoarea s-a făcut cunoscută prin atitudinea sa împotriva a tot ceea ce ține de pandemie, mască, restricții de circulație, interzicerea pelerinajelor, iar ultima sa „năzbâtie” a fost transmiterea live pe Facebook a petrecerii aniversare a soțului său, în care îl ironiza pe șeful DSU, Raed Arafat, dându-i „dedicații în direct”. Pentru această petrecere, senatoarea este luată în vizor de IPJ Iași.

Anunțul excluderii din PAUR a senatoarei Șoșoacă nu ne poate bucura, câtă vreme aceasta, fiind aleasă, va rămâne în continuare în Parlament. Dar poate așa susținătorii PAUR vor putea vedea mai bine cui i-au acordat încrederea pentru următorii patru ani.

Citește și: George Simion comite o „șoșoacă”. Petrecere „preluată” de poliție