Trump se confruntă cu noi probleme: încă o înregistrare

Camera Reprezentanților a punctat pe faptul că instigarea la insurecție, acuzație care i se aduce lui Donald Trump, ar fi început încă din perioada alegerilor prezidențiale

Donald Trump, acuzat la instigare la insurecție de Camera Reprezentanților se confruntă cu noi probleme. Mai exact, oficialii au găsit noi probe care să îl pună pe acesta în dificultate. Ne referim, în acest caz, la o nouă înregistrare cu violențele de la Capitoliu, care ar putea să schimbe soarta procesului acestuia, notează CNN.

Donald Trump ar putea, până la urmă, să fie găsit vinovat

Camera Reprezentanților a punctat pe faptul că instigarea la insurecție, acuzație care i se aduce lui Donald Trump, ar fi început încă din perioada alegerilor prezidențiale, moment în care magnatul și-a început pleada de acuze de fraudare care, mai devreme sau mai târziu, n-avea cum să nu atragă după sine susținerea fanilor săi, atât de loiali lui. De menționat că susținătorii lui Donald Trump fac parte, în marea loc majoritate, din categoria celor ce prezintă convingeri extremiste, provenind din medii sociale în general sărace. Astfel, vorbim despre o categorie de oameni neglijată, în general, de sistem, astfel extrem de ușor de manipulat de un personaj ca Trump.

„Donald Trump nu a fost un observator nevinovat”, a declarat congresmanul democrat Jamie Raskin.

Senatul va putea stabili prin majoritate de două-treimi din membri dacă fostul președinte al Statelor Unite ale Americii este sau nu vinovat. În momentul de față, pe lângă toate voturile democraților, mai e nevoie și de 17 voturi ale senatorilor republicani. În cazul în care acuzatul va pierde procesul intentat împotriva sa, nu va mai avea voie să candideze pentru o funcție înalta.

Citește și: Biden se abține de la comentarii cu privire la procesul lui Trump