Sursa foto: Facebook/Ukraine UA

Soția lui Volodimir Zelenski, Olena Zelenska, a publicat o scrisoare deschisă prin care condamnă uciderea în masă a civililor de către soldații ruși. Aceasta a scris pe o rețea de socializare că invazia rusească a creat, peste noapte, o altfel de realitate pentru milioane de oameni, care au fost nevoiți să își abandoneze casele și să plece în alte țări, pentru a fugi din calea războiului.

De asemenea, Zelenska a declarat că cei mai afectați vor fi copiii, care nu înțeleg de ce au trebui să plece de acasă într-o țară străină. Mai mult, ea laudă poporul ucrainean pentru că reușește să facă față, de două săptămâni, atacurilor rusești.

Rusia se pregătește să atace Kievul

Agresorul, Putin, a crezut că va declanşa blitzkrieg asupra Ucrainei. Dar a subestimat ţara noastră, poporul nostru şi patriotismul lor. În timp ce propagandiştii de la Kremlin s-au lăudat că ucrainenii îi vor primi cu flori ca salvatori, ei au fost nevoiţi să se ferească de  cocktail-uri Molotov”, a spus soția președintelui Ucrainei.

Totodată, aceasta a îndemnat mass-media globală să continue să arate lumii întregi ce face armata rusă, mulțumind țărilor care s-au implicat pentru a sprijini Ucraina într-o perioadă dificilă pentru întreg poporul.

„Dacă nu-l oprim pe Putin, care ameninţă că va începe un război nuclear, nu va exista niciun loc sigur în lume pentru niciunul dintre noi”, a conchis Olena Zelenska.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, soția lui Volodimir Zelenski a declarat că forțele rusești au început să ucidă copii, aceasta făcând apel la NATO să asigure o zonă interzisă de zbor pentru a salva „copiii.”

Potrivit Guvernului ucrainean, de la începutul războiului din 24 februarie, 1.000 de copii au fost deja răniți și cel puțin 28 au murit. De asemenea, 331 de civili au fost uciși.

Olena Zelenska, acuzații cutremurătoare: Trupele ruse ucid copii „conștient și cinic”