Sursa foto: Facebook

Din inima orașului care nu doarme niciodată și până în Turcia, culorile tricolorului nostru au atras toate privirile de Ziua Națională. Cu mic, cu mare, românii din toate colțurile lumii s-au simțit mai aproape de patria mamă privind spre clădirile  unde au fost proiectate cele trei culori binecunoscute.

O firmă din Iași a cumpărat spațiul publicitar în Times Square din New York, pentru a le ura „La mulți ani” românilor ce sunt departe de țară, relatează news.ro. Spațiul de pe panoul respectiv a fost achiziționat pentru două zile.

Turcia a iluminat două simboluri în culorile drapelului românesc

Autoritățile turcești au decis ca în 2021, două dintre cele mai importante simboluri să fie colorate în roșu, galben și albastru. Astfel, Turnul Atakule și podul Fatih Sultan Mehmet au „îmbrăcat” drapelul românesc.

„Prima dată când turnul Atakule a fost iluminat în culorile steagului românesc a fost în 2018 și a continuat an de an”, au transmis oficialii Ministerului de Externe român.

Imaginile superbe  postate pe pagina de Facebook a ambasadei României în Turcia au atras zeci de comentarii din partea internauților. „Mulțumim Turciei, prietenilor turci”, „Ce frumos se oglindește tricolorul nostru în apă”, au fost doar câteva dintre reacțiile oamenilor pe pagina de Facebook.  

Cascada Niagara a fost colorată în roșu, galben și albastru

Anul trecut, în urma demersurilor făcute de Ambasada României la Ottawa, Cascada Niagara a fost iluminată în culorile drapelului românesc de Ziua Națională.

Nu este prima dată când cascada este colorată în culorile drapelului nostru. În 2017, în timpul masivelor proteste din România împotriva OUG 13, Niagara canadiană a fost iluminată în roşu, galben şi albastru în semn de solidaritate cu sutele de mii de români ieşiţi în stradă.

Mai mult, în 2019, tricolorul românesc a fost luminat pe cea mai înaltă clădire din lume, Bruj Khalifa. Tot în același an, în Irlanda, Centrul de Conferinţe din Dublin a fost luminat, datorită demersurilor susținute de către Ambasada României în Irlanda.

România a sărbătorit în 2021, pe 1 decembrie, 103 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia. Milioane de români plecați din țară s-au putut bucura, măcar de Ziua Națională, de cele trei culori ce îi va duce cu gândul mereu acasă, oriunde ar fi.

Marea Unire și gripa spaniolă din 1918