Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Băieții ar trebui încurajați să ignore stereotipurile de gen și să-și împărtășească emoțiile, transmite o echipă din Marea Britanie, potrivit publicației The Guardian.

Masculinitatea toxică este cultivată din primii ani de copilărie: cei mici sunt instruiți să facă sport, să se simtă superiori și să-și ignore sentimentele, pentru a demonstra puterea

Global Boyhood Initiative, co-fondată de organizația Equimundo pentru egalitatea de gen din SUA și fundația franceză pentru violența împotriva femeilor, Kering Foundation, își propun să-i învețe pe adulți să utilizeze instrumentele necesare pentru a-i crește pe copii în cel mai sănătos mod, din punct de vedere psihic.

Un raport intitulat The State of UK Boys a fost publicat pentru a marca lansarea inițiativei SUA în Marea Britanie, care reunește concluziile unei serii de cercetări academice din ultimii 20 de ani.

Raportul cuprinde perspective de la 15 cercetători în domeniul genului, masculinități și copilăriei.

Băieții care sunt încurajați să vorbească despre sentimentele lor vor învăța să nu recurgă a hărțuirea sexuală sau la violența bazată pe gen

Modul în care băieții și bărbații se comportă face o diferență enormă în viața fetelor și a femeilor. Trebuie să creștem o generație de băieți care sunt capabili să construiască și să susțină relații sănătoase, respectuoase și grijulii cu oameni de toate genurile și să nu fie influențați de stereotipuri”, a explicat David Bartlett, unul dintre autorii raportului.

Raportul de 35 de pagini susține că, pe măsură ce ideile despre gen și copilărie se schimbă pentru a deveni mai fluide, noțiunile tradiționale de masculinitate, cum ar fi priceperea fizică, sexuală și intelectuală – precum și heterosexualitatea – încă domină.