Florin Piersic
Florin Piersic

Dacă alți actori au ales să vândă roșii sau să se pensioneze, Florin Piersic nu se desparte de scenă. Actorul a ales iar scena, spectacolul și viața de actor, rămâne neobosit și cu același șarm, făcând în ciudă vârstei din buletin: 84 de ani. După o perioadă de aproape șase luni de pauză, artistul recunoaște că s-a lupat cu teama de coronavirus, că nu a rămas indiferent pe perioada pandemiei și că a fost măcinat de dorul pentru public și pentru teatru.

”A fost și este o perioadă grea în continuare. Am o bucurie că am putut din nou să mă întâlnesc cu publicul meu minunat, cu publicul meu drag. Pentru un actor, 6 luni de pauză nu a fost ceva rău, mă refer aici strict la piesă, pentru că eu o știu ca pe apă. Gândiți-vă că astăzi este a 1.119-a reprezentație. Însă, personal vorbind, am avut emoția plăcută a revederii spectatorilor. Pentru mine publicul este partenerul pe care îl iubesc cel mai tare.

Maestrul Radu Beligan, regizorul piesei ”Străini în noapte”, spunea așa: ”Florin, partenerii tăi de pe scenă sunt una, iar primul, cel mai important, e publicul. Tu pentru el joci. El ascultă, vede, apreciază dacă-i bine, dacă-i rău”. Ori eu dacă am fost îndrăgit de public, și pe unde am fost, am fost foarte bine primit și am încercat din toată inima să mă prezint în așa fel încât nimeni să nu plece nemulțumit. Nu am fost foarte fericit în această seară că am jucat așa, fără ca la final să îmi îmbrățișez spectatorii, să zâmbim împreună. Dar asta e viața!”, a mărturisit actorul pentru click.ro.

Întrebat despre perioada de pandemie, Florin Piersic a declarat următoarele:

”Nu am făcut nimic! Am așteptat șase luni de zile, am stat cât am putut mai izolat. Am avut grijă, dar n-am putut să stau chiar foarte izolat, pentru că toată lumea m-a sunat. Trebuie să mă îngrijesc și eu, pentru că ferească Cel de Sus să mi se întâmple ceva!

Sunt foarte speriat de tot ce se întâmplă, mai ales că am avut niște colegi care s-au îmbolnăvit. Doamne ajută, au scăpat, dar suntem toți foarte speriați. Și în seara aceasta, am venit așa, și cu bucurie și cu speranță. Am avut emoții pentru că nu știi ce se poate întâmpla.

Mi-am luat toate măsurile. Sper că nimic nu se va întâmpla cu venitul meu aici. Dar știi cum e, doar cum vrea Dumnezeu”, a mai spus actorul pentru sursa citată.

Citește și: O nouă afacere a lui Arșinel: piața din București

#News