Carte de identitate

O decizie luată, luni, de Biroul Electoral Central (BEC) pune capăt turismului electoral. Astfel, românii care nu și-au făcut vize de flotant până cel târziu la data de 4 septembrie 2020 nu vor putea vota la alegerile locale din 27 septembrie decât în localitatea unde își au domiciliul. Pentru această decizie au votat cei de la PSD și ALDE, potrivit G4Media.

Potrivit Art. 2 din hotărârea nr. 81 adoptată de BEC: „alegătorul care, până cel mai târziu în data de 4 septembrie, şi-a stabilit reşedinţa la o altă adresă decât cea de domiciliu votează numai la secţia de votare unde este arondată strada la care îşi are reşedinţa menţionată pe actul de identitate, urmând a fi înscris în lista electorală suplimentară dacă nu a solicitat înscrierea în listele electorate permanente cu adresa de reşedinţă”. Mai mult, BEC a decis că alegătorul care deţine un act de identitate al cărui termen de valabilitate ar fi expirat în perioada 1 martie – 27 septembrie îşi poate exercita dreptul de vot în baza acestuia.  

G4Media a precizat că potrivit unor surse din cadrul BEC, decizia a fost luată cu un vot strâns. S-au pronunțat în favoarea acestei interdicții reprezentanții PSD și ALDE, precum și toți judecătorii membri ai BEC. Împotrivă au votat reprezentanții USR, PNL, UDMR și cei ai Autorității Electorale Permanente.

Reamintim că MAI a anunțat, luni, că va face verificări drastice pentru diminuarea fraudei electorale. Astfel, adresele unde au fost depuse mai multe cereri pentru stabilirea reședinței vor fi luate la control.

Citește și: USR: „Buletin de București” cu dosar penal

#News