O „invitație” făcută de USR Sectorul 1, la finalul lunii iulie, s-a încheiat cu dosar penal. Concret, pe pagina de Facebook a USR S1 a fost făcută o postare, prin care persoanele domiciliate în acest sector erau informate și invitate, în același timp, să aplice pentru „Buletinul de București”, iar astfel „să voteze unde contează, în Sectorul 1, unde locuiesc și le pasă de școli și de străzi, de spațiul verde, de cum se cheltuie banul public”, apărea în invitație. Cei din USR considerau că aceasta este singura cale de a „scăpa de administrația Tudorache”.

🔖Ne adresăm miilor de cetățeni cu drept de vot care locuiesc in sectorul 1, muncesc aici, dar nu au dreptul să se…

Publicată de USR Sector 1 pe Vineri, 24 iulie 2020

Doar că socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, iar organizația PSD Sector 1 nu a „stat cu mâinile în sân”, ci a făcut plângere penală la Poliția de sector pentru instigare la fals în declarații.

„Vă informăm că petiția dumneavoastră referitoare la faptul că la data de 24.07.2020 Organizația Sectorului 1 a partidului Uniunea Salvați România (USR) a adresat, prin intermediul paginii sale de pe platforma de socializare Facebook un îndemn tuturor persoanelor care «locuiesc sau muncesc în Sectorul 1» să încalce legea, respectiv să solicite «viză de flotant» în Sectorul 1, pe motivul participării la vot în Sectorul 1 pentru îndepărtarea administrației PSD, a fost înregistrată la unitatea noastră.

Având în vedere faptul că prin ambele acte de sesizare sunt reclamate aspecte de natură penală, respectiv săvârșirea infracțiunii de instigare la fals în declarații, vă comunicăm că petiția a fost înregistrată în evidența dosarelor penale”, se arată în răspunsul oferit de Poliția Sectorului 1 la plângerile formulate de organizația PSD Sector 1.

Citește și: PSD îi provoacă pe cei de la USR

#News