Galațiul văzut de sus - fotograf Iulia KELT

Locuiesc în Galați de câțiva ani buni. Locuiesc în orașul ăsta chiar și-acum, pe timpul pandemiei. Undeva într-un apartament din care n-am ieșit de vreo două săptămâni, în afara scurtelor dăți când am fost nevoită să-mi mai iau una-alta de la magazinul de pe stradă. Am încercat să respect pe cât am putut regulile instituite de către autorități. Cu câteva măști chirugicale uitate prin casă, m-am descurcat de fiecare dată așa cum am putut. Firește, mi-aș fi dorit să-mi cumpar altele, dar de unde? Farmaciile n-au!

Mai nou, Galațiul devine primul județ din țară ce îi obligă pe locuitori să-și acopere nasul și gura atunci când ies pe stradă. O măsură deloc rea, aș spune! Însă ce ne facem dacă nu avem măști și nici de unde să le cumpărăm? Desigur, există oricând fulare, buff-uri, măști din material textil. Dar ghiciți ce? Prin materialul textil trec strănuturile, vorba aia, ca prin brânză. E suficient să te uiți la câteva experimente realizate de către medici ori distribuitori de materiale sanitare și te convingi că utilizarea unei măști textile nu are niciun efect – poate doar cel de placebo.

Repet, faptul că la noi în județ s-a instituit o astfel de regulă nu poate decât să mă bucure. Dar înainte nu era mai bine dacă ne asiguram și noi că avem de unde să ne achiziționăm o mască eficientă? Nu de alta, însă în condițiile de față, a purta o mască din material textil nu face decât să te facă trendy. În rest, felicitări domnule prefect al județului Galați, Gabriel Avrămescu! Felicitări și vouă, celor de la CJSU! Însă recunosc că aș fi bătut mai tare din palme dacă se gândea cineva și la aspectul menționat anterior.

Noi să fim sănătoși! Că-n rest le-om rezolva pe toate. Știu, sună ironic, însă atunci când trăiești într-o realitate distopică, tot ce-ți rămâne de făcut este să speri.

Citește și: Românul fură ca-n codru, asistentul – ca-n spital

#News