Se știe că românul poate să facă bani din piatră seacă. Românul e meșter mare la învârteli, combinații și, mai ales, la ocolit legea. Când eram mică, fiecare ciușpea câte ceva de la locul de muncă: de la rulmenți, la șuruburi, de la câteva felii de salam, la puiul întreg, de la mohair, la pulovere, în funcție de profil. Și era o practică nelegală, des întâlnită dar, de cele mai multe ori, inofensivă și amuzantă.

Dar să sustragi din spital măști și dezinfectant, mai ales în situația în care suntem, nu mi se pare nici inofensiv, nici amuzant. Mi se pare ticăloșie de-a dreptul.

Știu, o să spuneți că dintotdeauna s-a furat la noi în spitale. Că, până să nu fie foarte grav, nu s-a isterizat nimeni prea tare. Că de la Colectiv încoace, nu s-a schimbat nimic, oricât s-ar fi ieșit în stradă. Că trebuia sancționat un comportament de genul ăsta demult și, poate, nu am fi ajuns aici. Total de acord.

Degeaba tot bla-bla că ce ar fi trebuit făcut, și nu s-a făcut. Bla-bla-ul n-o să schimbe trecutul. Ideea e să schimbăm prezentul. Și viitorul.

În prezentul ăsta, un asistent de la Spitalul Floreasca din Capitală a furat din magazia unității sanitare 2000 de măști și recipiente de dezinfectant, ca să facă bani cu ele. În condițiile în care cadrele medicale se plâng că n-au echipamente. Oamenii donează, din toate părțile, pentru a face rost de echipamentele alea. Practic, omul ăsta nu a furat de la locul de muncă. Omul ăsta a furat din buzunarele fiecăruia dintre cei care au donat, dar și din buzunarele celor care-și plătesc, lunar, taxele și impozitele.

Da, știu, tot din buzunarele noastre s-a furat în toți acești ani. Dar parcă e mai grav să furi acum, când o mască poate face diferența între viață și moarte.

Comunicatul Poliției Capitalei

”La data de 03 04 2020 polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, au pus în aplicare un mandat de aducere, emis pe numele unui bărbat suspect într-un dosar privind săvârşirea infracțiunii de furt.

Cel în cauză a fost depistat în județul Teleorman și condus la audieri. Totodată au fost puse în executare și două mandate de percheziție domiciliară, unul la locuința bărbatului și la locul său de muncă, în spațiul său destinat ca vestiar. Din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că în data de 29.03.2020, în afara orelor de program s-ar fi prezentat la locul de muncă, unde ar fi pătruns în depozitul și ulterior în magazia unității sanitare unde are locul de muncă, și de unde ar fi sustras 2000 de măști și recipiente de dezinfectant, pe care ulterior le-a vândut unor persoane fizice. Au fost identificate și restituite de către suspect un număr de 550 măști de protecție. Față de cel în cauză a fost luată măsura reținerii pe o perioada de 24 ore, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere legală. Cercetările sunt continuate de Secția 1 Poliție sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.”

Citește și: Nelu Tătaru și noile promisiuni pentru medicamente

#News